14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCum a câștigat Halep roller-coaster-ul emoțional cu Makarova și cum se explică...

Cum a câștigat Halep roller-coaster-ul emoțional cu Makarova și cum se explică momentele de cădere din jocul Simonei

Jocul Simonei din zilele acestea îmi dă senzația unui șantier. Să ne închipuim că e șantierul unei vile cochete, construită pe un teren imens, dar din care nu ocupă decât o părticică. Vila e micuță, chit că foarte frumoasă, prețioasă pentru proprietari din motive sentimentale. Numai că vila noastră e într-o zonă premium; valoarea terenului pe care e plasată e pur și simplu mult prea mare pentru a mai putea fi ignorată. Așa că, pentru a beneficia din plin de potențialul zonei și ca să rămână competitivă pe piață, vila trebuie să primească de urgență îmbunătățiri masive. Trebuie să fie extinsă și transformată într-un palat de lux, așa cum au vecinii. Șantierul e instalat imediat, dar mai e o condiție: lucrările trebuie să aibă loc fără ca locatarii să-și părăsească reședința. Ba mai mult, ei primesc vizite zilnic, în ciuda utilajelor, a zgomotului și a prafului. Evident, nu totul arată grozav acum. Dar va arăta spectaculos la final.

Cam așa-i și jocul Simonei. Ca să se poată lupta pentru locul 1 în lume și pentru titluri de Grand Slam, ca să poată rămână competitivă la cel mai înalt nivel, Simona e în situația în care trebuie să adauge din mers componente vitale jocului ei. Asta ÎN TIMP ce încearcă să și câștige meciuri grele, cu adversare care se mobilizează de două ori mai mult împotriva ei acum, comparativ cu anul trecut. Ca pe orice șantier, nimic nu arată întotdeauna prea limpede în timp ce se lucrează. Pe alocuri, jocul Simonei suferă, sau nu mai seamănă cu ce știam noi de anul trecut. Uneori, dispare serviciul cu totul. Vin dublele greșeli și serviciul doi slăbit, vulnerabil. În locul punctelor bine construite apar alegerile inexplicabile; surplusul de forță e binevenit, dar îi lasă uneori pe fani scărpinându-se în cap și privind nostalgic către “plimbatul dintr-un colț în altul” al adversarelor de anii trecuți. Erorile curg cu duiumul, shot selection-ul e discutabil pe alocuri, răbdarea îi e pusă la încercare, așa că uneori se pripește. Simona cere mult de la lungimea loviturilor și nu o obține de fiecare dată. 

Dar cu adevărat important în tot acest proces e altceva: în ciuda contestațiilor, șeful de șantier are un plan și se ține de el. Simona face ceea ce trebuia să facă: ține o parte a "vilei" locuibilă. Cu alte cuvinte, continuă să câștige meciuri, depășind cu succes momentele grele. N-o fi întotdeauna frumos, dar e perfect sănătos. Despre ce componente vorbim că trebuie adăugate?

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro

 

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă