Chiar dacă se pregătesc cu ulei, zahăr și maioneză, nuggets preparați după rețeta formulată de site-ul damndelicious.net sunt potriviți pentru zilele în care vrei să uiți de regimuri alimentare și de sfaturile nutriționiștilor. Petrecerile, sărbătorile sau zilele în care vrei să te răsfeți sunt ocaziile perfecte pentru a servi nuggets cu sos dulce-picant.
Citește și: Desert special: Salam de biscuiți cu ciocolată și migdale
Ingrediente pentru nuggets
– 500 g de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat în bucăți de 2,5 cm
– un ou mare
– o lingură zahăr pudră
– Sare și piper după gust
– 240 ml de ulei de arahide sau alt tip de ulei
– 200 ml de zeamă de murături
Citește și: Salată israeliană în sos de portocale
– 360 ml lapte
– 180 g făină
Ingrediente pentru sos
– patru linguri cu maioneză
– două linguri cu miere de albine
– o lingură cu muștar dulce
Citește și: Rețeta zilei. Lasagna vegetariană
– două lingurițe cu muștar iute
– două linguri cu suc de lămâie proaspăt stoarse
Mod de preparare a sosului
Se amestecă maioneza, mierea de albine, muștarul și sucul de lămâie.
Mod de preparare nuggets
Într-un vas mare, se amestecă bucățile de carne de pui, zeama de murături și 120 ml de lapte. Se lasă la marinat cel puțin 30 de minute. Apoi,bucățile de pui se scurg bine.
Se încălzește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu.
Citește și: Gustare rapidă, cu puține calorii. CHIPSURI din banane
Se amestecă laptele care a rămas și oul. Se adaugă bucățile de carne marinată și se amestecă ușor. Se scurge laptele.
Într-un alt bol mare, se pun bucățile de carne, făina și zahărul pudră. Se adaugă sare și piper după gust.
Se prăjesc bucățile de carne două sau trei minute, până devin aurii și crocante. Se pun pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie.
Se servesc calde cu sosul pregătit.