15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialZeci de obiecte de patrimoniu, găsite de polițiști în locuința unui timișorean

Zeci de obiecte de patrimoniu, găsite de polițiști în locuința unui timișorean

Zeci de obiecte de patrimoniu, printre care arme, săbii, baionete şi posibile sarcofage, care ar face parte din patrimoniul național, au fost găsite de polițiștii din Timiș în locuința unui timișorean, în urma unei percheziții făcute vineri, informează Mediafax.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au făcut o percheziție în Timișoara, la locuința unui bărbat în vârstă de 44 de ani, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul de Poliție al județului Timiș.

În urma percheziţiei, poliţiştii au găsit 28 de arme, 14 săbii, trei baionete, o coloană votivă romană, patru pietre de râşniţe şi șase posibile sarcofage romane, toate fiind susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional.

Bunurile descoperite au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, urmând să fie supuse expertizei arheologice.

Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit pentru infracţiuni de spălare de bani, furt calificat, însuşirea bunului găsit şi efectuarea de lucrări care pot afecta situri arheologice.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

La percheziție au participat reprezentanţi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş şi Muzeului Banatului din Timișoara.

Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă