17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCostoiu: Am lansat Strategia Naţională de Cercetare

Costoiu: Am lansat Strategia Naţională de Cercetare

Ministerul Educaţiei a lansat, joi, Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020, a cărei ţintă este alocarea a 2% din PIB pentru acest sector, a anunţat ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, relatează Mediafax.

Guvernul a aprobat, în 21 octombrie, noua Strategie Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 (SN CDI 2020), elaborată de Ministerul Educaţiei .

Potrivit ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, se doreşte ca până în 2010 să se aloce 2% din PIB pentru acest sector. În ultimii ani, în România s-a alocat aproximativ 0,5% din PIB pentru Cercetare.

Domeniile de specializare susţinute prin SN CDI 2020 sunt următoarele: bioeconomia; tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor; spaţiu şi securitate; energie, mediu şi schimbări climatice şi eco-nano-tehnologii şi materiale avansate.

Citește și: Costoiu susține că România va investi în cercetare 2% din PIB

"Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 susţine concentrarea resurselor de cercetare în jurul infrastructurilor majore în care România s-a angajat să investească în perioada următoare: laserul de ultra-înaltă putere ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) şi Centrul internaţional pentru cercetări avansate 'Fluvii, Delte, Mări «Danubius»' – Delta Dunării", a adăugat ministrul delegat Mihnea Costoiu.

Cele mai citite

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă