14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: Stat Islamic, cel mai bine finanțat grup terorist

SUA: Stat Islamic, cel mai bine finanțat grup terorist

Subsecretarul american al Trezoreriei a declarat, joi, că organizația Stat Islamic este gruparea teroristă cea mai bine finanțată, pe fondul veniturilor obţinute din petrol, din răscumpărări şi din taxe de protecţie, relatează AFP, conform Mediafax.

"Cu excepţia anumitor organizaţii teroriste susţinute de state, grupul Stat Islamic este probabil grupul terorist care are cea mai mare finanţare", a declarat David Cohen, într-un discurs rostit la Washington.

Exploatarea petrolului în Siria şi Irak a adus organizaţiei teroriste circa un milion de dolari pe zi, începând de la jumătatea lunii iunie, a estimat Cohen, precizând că gruparea teroristă a obţinut şi 20 de milioane de dolari din plata unor răscumpărări.

"Răpirile în vederea obţinerii de răscumpărări reprezintă ameninţarea teroristă cea mai gravă în acest moment", a insistat Cohen.

Cele mai citite
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...
Ultima oră
Pe aceeași temă