8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia a investit 15,6 miliarde de lei pentru protecția mediului în 2013

România a investit 15,6 miliarde de lei pentru protecția mediului în 2013

Cheltuielile pentru protecţia mediului la nivel naţional au fost de aproximativ 15,6 miliarde lei, în cursul anului trecut, suma reprezentând aproximativ 2,5% din PIB supă ce în 2012, aceasta a reprezentat 3,0%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, la nivel naţional ponderea investiţiilor producătorilor nespecializaţi a reprezentat 73,1 %, în totalul investiţiilor pentru protecţia mediului, urmată de cea a administraţiei publice (15,7 %)  şi a  producătorilor specializaţi (11,2 %).

În industria prelucrătoare s-au realizat 43,5% din cheltuielile pentru protecţia mediului a producătorilor nespecializaţi, în timp ce sectorul „producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă caldă”, s-au realizat 22,8 % iar sectorul „captarea, tratarea şi distribuţia apei” a absorbit 22,0%.

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat  pentru managementul deşeurilor (54,2% din totalul cheltuielilor pentru protecţia mediului la nivel naţional), urmate de cheltuielile pentru protectia apei (16,8%) şi de cheltuielile pentru alte domenii de mediu (16,3%).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă