9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Cum se face Pilau masala, o mâncare tradiţională din estul...

Reţeta zilei: Cum se face Pilau masala, o mâncare tradiţională din estul Africii

Unul dintre cele mai răspândite feluri de mâncare din estul Africii este pilau masala. Este o mâncare ce provine din India, adoptată cu mare plăcere de localnicii din Tanzania sau Kenya. Interesant este că pilau masala s-a diversificat în timp, astfel încât în Tanzania creştină a apărut şi o variantă de Crăciun, cu stafide şi alune caju.

 

Ce-ţi trebuie pentru patru porţii de pilau masala?

– o cană de orez cu bob lung

– un ardei gras

– o ceapă

– o roşie

– patru căţei de usturoi

– o bucată de ghimbir

– un morcov

– un pumn de mazăre congelată

– o cutie de lapte de cocos

– praf de masala. Acesta este un amestec de cinci condimente: chimen, cuişoare, scorţişoară, cardamon, piper negru. Praful se găseşte ca atare şi în hipermarketurile din România sau se poate prepara amestecând cele cinci condimente pisate, în cantităţi egale. Din acest amestec trebuie să rezulte un praf de culoarea cafelei cu lapte, cu miros puternic, în care să se regăsească toate cele cinci arome…citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă