Durerile de cap sau migrenele apar frecvent, din cauze variate, de la proasta circulație a sângelui, până la inflamații. Înainte de a te îngrijora și a cumpăra medicamente, încearcă unul din cele șase remedii formulate de site-ul everydayhealth.com.
Citește și: Zece remedii naturiste surprinzătoare pentru TUSEA SEACĂ
1. Uleiul de lavandă
În afară de faptul că are un miros plăcut, uleiul de lavandă poate fi un remediu eficient pentru durerea de cap. Pune între două și patru picături de ulei într-un ibric cu apă fiartă și inhalează vaporii. Un alt mod de utilizare a uleiului este să îți masezi fruntea cu el.
2. Uleiul de mentă
Uleiul de mentă are proprietăți de dilatare și de contractare a vaselor sanguine și ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în corp. Întrucât durerile de cap sunt de multe ori cauzate de proasta circulație a sângelui, uleiul de mentă te poate ajuta. În plus, menta desfundă sinusurile, astfel încât oxigenarea organismului se îmbunătățește.
Citește și: Cinci remedii naturiste pentru OSTEOARTRITĂ
3. Uleiul de busuioc
Uleiul extras din busuioc relaxează mușchii. Prin urmare, este un remediu excelent pentru durerile de cap cauzate de mușchii tensionați.
4. Schimbarea alimentației
Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru durerile de cap este schimbarea alimentației. Cercetătorii au arătat că anumite alimente influențează severitatea și frecvența aparițiiei migrenelor.
Între aceste alimente se numără ciocolata, untul de arahide, murăturile, avocado, bananele, citricele, ceapa, carnea cu nitrați și alimentele care conțin glutamat monosodic sau tiramină.
Ține evidența reacțiilor tale la aceste alimente și elimină-le din alimentație pe cele care îți fac rău.
Citește și: Opt trucuri ca să scapi de ALERGIILE de primăvară
5. Masajul
Masajul capului poate reduce intensitatea durerii de cap. O echipă de cercetători brazilieni a arătat că masajul zonei occipitale, aflate în spatele capului, la baza craniului, reduce intensitatea migrenei.
6. Semințele de in
Unele dintre durerile de cap sunt cauzate de inflamații, care pot fi reduse prin consumul de acizi grași Omega 3, conținuți de semințele de in.