15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu, atac dur la Tăriceanu: Trebuie să ajungă urgent în fața Justiției

Băsescu, atac dur la Tăriceanu: Trebuie să ajungă urgent în fața Justiției

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, miercuri, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, de la B1 Tv, despre contestația pe care liberalii vor s-o facă la CCR, în cazul votului pentru Șova.

Fostul președinte spune că șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, trebuie tras la răspundere, întrucât nu a emis hotărârea în cazul votului din Senat pentru Dan Șova.

”Călin Popescu Tăriceanu trebuie să ajungă urgent în fața Justiției. Decât să-ți sărăcesti gura cu el nu mai bine faci plângere penală pentru abuz în serviciu”, a declarat fostul șef al statului.

El a precizat că președintele Senatului nici nu va emite o astfel de hotărâre.

”Nu vor avea curaj să emită hotărârea în legătură cu Dan Șova. Nu s-a votat, deci nu avem hotărâre. Ăsta e trucul! Tăriceanu a considerat că nu s-a votat, deci nu există un motiv să emită o hotărâre. Domnii liberali nu vor avea ce să atace, că nu va fi hotărârea”, a declarat Băsescu.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari. Rezultatul oficial al votului senatorilor în cazul cererii DNA vizându-l pe Dan Şova a fost de 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate. Ulterior, Dan Șova a anunţat că a luat decizia de a se autosuspenda "din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD" şi a susţinut că votul din Senat îi va permite să se apere "aşa cum se cuvine", dacă dosarul său va ajunge în instanţă.

 

 

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă