16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCercetare: Britanicii angajează imigranți pentru experiența în muncă, nu pentru că acceptă...

Cercetare: Britanicii angajează imigranți pentru experiența în muncă, nu pentru că acceptă salarii mai mici

Angajatorii britanici angajează tot mai mulți imigranți pentru experiența în muncă, nu pentru că acceptă salarii mai mici, arată o cercetare citată de Financial Times, relatează Agerpres.

Numai 12% dintre companiile care angajează cetățeni din alte state din UE au invocat salariile mai mici ca motiv pentru recrutarea acestora, punând avantajul forței de muncă ieftine după calități și competențe, printre care se numără angajamentul, o etică a muncii mai solidă și cunoștințe mai multe, relevă un sondaj realizat în rândul a 1.000 de angajatori de către Chartered Institute of Personnel and Development.

Criticii la adresa imigrației au susținut mult timp că lucrătorii imigranți trag în jos salariile, însă studiul relevă că principalul motiv pentru recrutarea de imigranți din UE a fost dificultatea atragerii de candidați născuți în Regatul Unit spre posturi pentru persoane necalificate sau slab calificate.

Sondajul, făcut public marți în contextul Congresului Partidului Conservator, va oferi muniție celor din ambele tabere ale dezbaterii privind imigrația, în contextul în care continuă să crească imigrația din UE, cu 38% într-un an.

Oponenții imigrației, în fruntea cărora se afla Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP), ar putea face referire la o constatare din raportul CISP, care citează date ale Biroului Național de Statistică, pentru a arăta că, între 1997 și 2014, imigranții au ocupat de două ori mai multe posturi nou create comparativ cu britanicii.

În această perioadă, care acoperă aderarea la UE a unor țări foste comuniste precum Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, România și Bulgaria, numărul lucrătorilor imigranți a crescut cu 2,8 milioane, ajungând la 4,7 milioane. În schimb, numărul lucrătorilor britanici s-a majorat cu 1,5 milioane, ajungând la 25,8 milioane, în aceeași perioadă de 17 ani.

Autoritățile au încercat să reducă rata șomajului în rândul tinerilor britanici, care este de aproape 17%, cu 995.000 printre persoanele între 16 și 24 ani care nu au loc de muncă.

Însă în sprijinul susținătorilor imigrației vine descoperirea că majoritatea companiilor (51%) care angajează imigranți au precizat că afacerile lor s-au dezvoltat în ultimii doi ani, în timp ce numai 39% au susținut că nu au înregistrat creșteri.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă