10.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialReteță moldovenească: Coconeți sau Bighilușe

Reteță moldovenească: Coconeți sau Bighilușe

Rețeta veche “Coconeți/ Bighilușe” era folosită în satele din Moldova la finalul secolului 19. Rețeta include doar patru ingrediente și se pregătește rapid.

Ingrediente:

Făină 

Ouă

Untură sau ulei

Apă

Mod de preparare:

Se pregătește un aluat din făină și ouă, se frământă bine, apoi se rulează sub forma unei fâșii groase ca degetul.

Se taie aluatul în bucăți lungi de 5 cm care se fierb în apă. Apoi bucatile de aluat se prăjesc în ulei sau untură.

Secretul Bucătarului:

Aluatul trebuie să aibă consistența celui de tăiței. Pentru a fierbe bine, bucățile de aluat nu trebuie să fie prea groase.

Tradiții culinare:

Reţeta face parte programul de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. Programul îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...
Ultima oră
Pe aceeași temă