14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDecizie incredibilă: Comisar șef, repus în funcţie după ce a fost condamnat...

Decizie incredibilă: Comisar șef, repus în funcţie după ce a fost condamnat la închisoare

Şeful Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Grişa Mititelu, suspendat din funcţie când a fost trimis în judecată pentru refuzul testării alcoolscopice în urma unui accident, a fost repus în funcţie în urma condamnării sale la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, relatează Mediafax

Conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui a dispus repunerea în funcţie a şefului Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS), comisarul-şef Grişa Mititelu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în urma accidentării unei tinere pe o trecere de pietoni. 

Citește și: Fălticeni: Poliţist local bătut, după ce a imobilizat un tânăr

Revenirea pe postul de conducere a comisarului-şef Grişa Mititelu s-a făcut odată cu comunicarea sentinţei de către Judecătoria Vaslui, la o lună şi jumătate de la condamnarea lui Mititelu, în baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în timpul urmăririi penale.

Şeful SAS a fost pus la dispoziţia comandantului Poliţiei Judeţene Vaslui, cu pierderea funcţiei, în luna februarie, odată cu trimiterea sa în judecată în dosarul în care era cercetat de la sfârşitul anului trecut, atunci când a comis accidentul şi a refuzat testarea alcoolscopică.

“În conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului, comisarul-şef Grişa Mititelu a fost repus în drepturile anterioare, respectiv de şef al SAS, având în vedere că, prin sentinţa Judecătoriei Vaslui, s-a dispus amânarea aplicării pedepsei”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Ancheta penală faţă de comisarul-şef Grişa Mititelu a început în decembrie 2014, după ce poliţistul a lovit cu maşina personală o tânără, pe trecerea de pietoni din vecinătatea sediului Poliţiei Judeţene Vaslui.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că şeful SAS Vaslui nu a acordat prioritate tinerei carea traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, victima fiind acroşată cu partea lateral stânga a autoturismului. Tânăra a căzut pe carosabil, după care s-a ridicat şi a mers mai departe. Comisarul-şef Grişa Mititelu a oprit maşina şi a plecat după victima accidentului pentru a vedea dacă aceasta are nevoie de îngrijiri medicale şi pentru a-i cere să meargă împreună la sediul Poliţiei Judeţene Vaslui. Tânăra a refuzat, după care a părăsit zona.

Citește și: Expoziție de Ziua Poliţiei Române

Poliţiştii Serviciului Rutier sosiţi la locul accidentului au făcut cercetări pentru identificarea tinerei, însă fără succes. De asemenea, s-au făcut verificări la spitalele din judeţul Vaslui, fără a fi găsită vreo persoană care să fi reclamat că a fost victima vreunui accident de circulaţie.

“În aceste condiţii, nu s-a întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru vătămare corporală din culpă întrucât nu există victimă. Poliţiştii de la Serviciul Rutier au solicitat conducătorului auto să fie testat cu aparatul alcooltest şi să meargă la spital în vederea recoltării de probe biologice. Bărbatul a refuzat, motiv pentru care pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

În 4 martie, Judecătoria Vaslui l-a condamnat pe comisarul-şef Grişa Mititelu la doi ani de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Astfel, instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei stabilit de poliţist cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui care a instrumentat dosarul.

În urma condamnării cu amânarea executării pedepsei, comisarul-şef Grişa Mititelu şi-a recăpătat şi permisul de conducere, care îi fusese reţinut, fără drept de circulaţie, în urma accidentului.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă