14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialControale la Policlinica Vitan și alte spitale din țară

Controale la Policlinica Vitan și alte spitale din țară

Controalele au început deja la Policlinica Vitan din Capitală unde mai multe persoane au reclamat blocarea cardului, informează B1 TV. 

”Ne aflăm aici pentru a remedia aceste situații. Nu e normal ca pacientul să sufere din cauză că cardul nu poate fi implementat”, a declarat un reprezentant al CNAS. 

Un val de controale vor avea loc în spitale în urma reclamațiilor pacienților, care se plâng că nu sunt tratați pentru că nu au carduri de sănătate. 

Ministerul Sănătății a atras atenția tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligați să acorde asistență medicală pacienților de pe listele lor. 

De asemenea, președintele CNAS a precizat, luni, că persoanele care nu au card vor beneficia în continuare de servicii medicale, iar calitatea de asigurat se va stabili prin introducerea datelor respectivului pacient în sistem. 

Citește și: UPDATE. Pacienții reclamă probleme de funcționare a cardului de sănătate. Șeful CNAS: Sistemul nu este blocat, a existat o întârziere în răspuns

După ce și luni, au fost probleme cu activarea cardului de sănătate, marți, timp de o oră, între orele 10-11, sistemul cardurilor de sănătate a fost căzut, cel puțin asta susțin medicii de familie.

În acest interval nu s-au putut elibera rețete, nu s-au putut da trimiteri la alți medici de familie și nu s-a putut valida carduri de sănătate.
 
De asemenea, după ce și-a revenit, medicii spun că a continuat să meargă foarte greu, motiv pentru care s-au creat cozi la cabinetele medicale, iar oamenii sunt foarte nervoși.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu au văzut însă niciun fel de blocaje şi spun că e vorba doar de o întârziere. 

Oamenii stau la cozi uriașe la sediul CASMB pentru a primi cardul de sănătate. Mai sunt aproximativ 90.000 de oameni care trebuie să-și ridice cardul. Luni au fost validate 100.000 de carduri, iar programul de la CASMB a fost prelungit. 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă