37.7 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialStart la Roland Garros, turneul favorit al Simonei Halep

Start la Roland Garros, turneul favorit al Simonei Halep

Zgura pariziană se va aglomera din nou și la această ediție cu toate numele mari ale tenisului mondial, în frunte cu Williams, Șarapova, Halep, dar și Federer sau Djokovic. Pentru românce este o nouă șansă de afirmare pe suprafața lor preferată de joc.

Tenisul românesc a înregistrat cele mai mari performanțe pe zgură. Turneele ATP/WTA de la București se dispută pe aceeași surprafață, astfel că zgura rămâne în inimile românilor. Dacă pentru Irina Begu turneul va fi o nouă posibilitate de afirmare, pentru Halep, Roland Garros va putea face diferența între locul 3 și locul 2 mondial, pe care l-a pierdut pentru a doua oară în favoarea Mariei Șarapova.

Turneul, al doilea de Grand Slam al anului, debutează duminică, atunci când se vor disputa primele meciuri de pe tabloul principal și se va încheia pe data de 7 iunie. Înaintea turneului din acest an se pot ridica mai multe întrebări: va fi în stare Halep să joace o nouă finală, cum va arăta podiumul WTA după RG, cât de probabil este să se impună o jucătoare surpriză – Petra Kvitova?

Simona Halep, a treia favorită, finalistă la Roland Garros în 2014, are o bătălie cumplită de dus la această ediție. Anul trecut pierdea finala în fața Mariei Șarapova, după ce era învinsă cu scorul de 6-4, 6-7(5), 6-4. Românca este în continuare privită drept una dintre favoritele turneului, însă de această dată vor fi cel puțin 4 nume mari care vor intra în bătălie cu șanse egale. Alături de Halep, Serena Williams și Șarapova a revenit în liga mare și Petra Kvitova, jucătoare care o perioadă de timp a fost mai de grabă preocupată cu recuperările și evitarea unor noi accidentări. Iar un bonus este Victoria Azarenka, 27 WTA, fost lider mondial, revenită în forță în prima jumătate a anului, după o absență îndelungată din circuit.

În timp ce Șarapova câștiga turneul, anul trecut, celelalte rivale aveau următoarele rezultate: Serena Williams (turul 2) – eliminată de Muguruza 6-2, 6-2; Petra Kvitova (turul 3) – eliminată de Kuznețova 6-7(3/7), 6-1, 9-7; Victoria Azarenka (nu a participat).

Dacă la Australian Open sau Wimbledon, românca și-a dorit „să ajungă cât mai sus”, pentru zgura pariziană Halep a anunțat clar că are ca obiectiv locul 1. Totuși evoluțiile sale de la ultimele turnee au făcut pe româncă să fie mai rezervată de această dată, ea declarând înaintea turneului că mai întâi vrea să ajungă în finală. Recordul său pe zgură, în 2015, este de 5-3 (victorii/înfrângeri), asta în timp ce Irina Begu are 7-4.

Drumul Simonei nu va fi unul ușor, indiferent de cum va arăta tabloul principal după tragerile la sorți. Având în vedere că ocupă locul 3 mondial, cel mai probabil Halep o va avea ca adversară pe Williams înainte de finală. De asemenea ea s-ar putea duela până în semifinale și cu jucătoarea Carla Suarez Navarro, împotriva căreia duce unele dintre cele mai strâns lupte. Ultima dată, în semifinale la Roma, s-a impus iberica, iar un al 11-lea duel între cele două ar fi spre deliciul fanilor, la Paris.

Alături de Halep, sunt așteptate să evolueze la Paris și jucătoare precum Irina Begu (30 WTA), Alexandra Dulgheru (50 WTA), Monica Niculescu (69 WTA) și Andreea Mitu (99 WTA). Sorana Cîrstea (145 WTA) ar putea fi și ea pe listă, având șanse mari să treacă de tururile de calificare.

Turneul de la Roland Garros i-ar putea aduce Simonei Halep un cec în valoare de 1,8 milioane euro dacă se va impune. Ea și-ar putea recupera locul 2 mondial dacă o va surclasa pe Șarapova cu 2 tururi, sau dacă o va învinge în finală.

Cele mai citite

VIDEO. O fostă profesoară de tehnologie de la liceu și-l amintește pe elevul Marcel Ciolacu: “Marcel nu a fost atât de isteț ca fratele...

Într-un material amplu publicat de Recorder.ro, detalii neștiute din biografia premierului Marcel Ciolacu au ieșit la lumină, dezvăluind o altă perspectivă asupra trecutului său....

CE: Pachetul de primăvară al semestrului european oferă orientări de politică pentru a spori competitivitatea și reziliența UE și pentru a menține finanțe publice...

Pachetul de primăvară al semestrului european oferă orientări de politică pentru a spori competitivitatea și reziliența UE și pentru a menține finanțe publice solide. În...

Cea mai lungă zi din an: Solstițiu de vară 2024

Astăzi, 20 iunie, marcăm solstițiul de vară, un eveniment astronomic important care semnalează începutul verii astronomice și aduce cea mai lungă zi-lumină a anului....
Ultima oră
Pe aceeași temă