14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCe descoperire VALOROASĂ a făcut un arheolog AMATOR într-o pădure din Dâmboviţa

Ce descoperire VALOROASĂ a făcut un arheolog AMATOR într-o pădure din Dâmboviţa

Sute de monede provenind din perioada domnitorului Mircea cel Bătrân au fost descoperite de un arheolog amator, care făcea căutări cu ajutorul detectorului de metal, într-o pădure din judeţul Dâmboviţa, informează Mediafax.

Mircea Adrian Codoban a descoperit 578 de dinari din argint şi alte peste 40 de fragmente de dinari, toate fiind predate Muzeului de Istorie a României.

Codoban a spus că a căutat în pădurea din Dâmboviţa împreună cu doi colegi, iar la finalul a aproximativ şase ore de căutări, în timp ce se îndreptau către maşină, detectorul le-a semnalizat prezenţa tezaurului.

"Este cea mai importantă descoperire pe care am făcut-o până acum, pot spune că mai degrabă acest tezaur a fost salvat, având în vedere că l-am găsit într-o zonă de pădure intens circulată", a spus Mircea Adrian Codoban, membrul al Asociaţiei Pro Detecţie.

Acesta a precizat că tezaurul nu a fost găsit în incinta unui sit arheologic.

Asociaţia pro Detecţie reuneşte arheologi amatori care colaborează cu Muzeul de Istorie şi cu muzee din ţară, lunar, membrii asociaţiei fac descoperiri provenind fie din perioada antică, fie din cea medievală, a precizat Mircea Adrian Codoban.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă