12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRusia acuză Ucraina că-i atacă punctele vamale și cere încetarea tirurilor asupra...

Rusia acuză Ucraina că-i atacă punctele vamale și cere încetarea tirurilor asupra teritoriului rus

Rusia acuză Ucraina că-i atacă punctele vamale și cere încetarea tirurilor asupra teritoriului rus precum și garantarea de către Kiev a securității observatorilor OSCE, scrie agenţia Itar-Tass, preluată de Mediafax.

Potrivit diplomaţiei ruse, "pe 29 iulie, angajaţi ai punctului vamal rus Gukovo au fost vizaţi de tiruri efectuate cu lansatoare de grenade şi arme automate ale militarilor ucraineni".

"Se pare că autorităţile de la Kiev se tem de prezenţa unei misiuni o observatorilor OSCE la Gukovo, chemată să monitorizeze situaţia la frontiera ruso-ucraineană", apreciază Moscova.

"Cerem Kievului să înceteze tirurile asupra teritoriului suveran al Federaţiei Ruse şi să garanteze securitatea observatorilor internaţionali", a afirmat Ministerul rus de Externe.

Ulterior, serviciile vamale ruse au anunţat evacuarea a peste 120 de persoane la punctul vamal Matveev-Kurgan, la ora 23.00 (00.00, ora României), după tiruri tiruri pe teritoriul ucrainean în apropiere de frontieră.

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă