19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPodurile de cale ferată peste Dunăre, modernizate în 23 de luni

Podurile de cale ferată peste Dunăre, modernizate în 23 de luni

Podurile de cale ferată peste Dunăre vor fi reabilitate, de asocierea Arcada Compay – Metabet – Construcția Feroviară, pentru 122,6 milioane de lei, fără TVA, arată Mediafax. CFR a anunțat că durata de execuție de lucrărilor a fost stabilită la 23 de luni.

"Data de începere a lucrărilor nu va depăşi cu mai mult de 42 de zile data primirii de către antreprenor a acordului contractual", se arată într-un comunicat al administratorului reţelei feroviare.

Pentru repararea celor două poduri, inclusiv viaductele de acces, este necesară închiderea alternativă a circulaţiei feroviare pe cele două fire. În această situaţie, pentru menţinerea condiţiilor normale de desfăşurare a traficului feroviar, vor fi puse în funcţiune podurile vechi (Anghel Saligny) pe perioada executării lucrărilor la podurile noi, precizează CFR.

La licitaţia organizată în februarie pentru atribuirea contractului "Lucrări de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre – km 152+149 şi km 165+817, linia CF Bucureşti – Constanţa", au depus oferte asocierile Arcada Company – Metabet – Compania Construcţii Feroviare, Strabag – Tancrad, Azvi – Straco Grup şi compania Consinit.

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile (85%) şi bani de la bugetul de stat (15%).

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă