13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTurului Franţei: Vincenzo Nibali a câştigat etapa a 18-a

Turului Franţei: Vincenzo Nibali a câştigat etapa a 18-a

Italianul Vincenzo Nibali, rutierul echipei Astana, a câştigat, joi, etapa a XVIII-a a Turului Franţei, desfășurată între Pau şi Hautacam, pe distanţa a 145,5 kilometri.

Vincenzo Nibali și-a consolidat poziția de lider în clasamentul general cu noua sa victorie. Este a patra etapă câștigată de Nibali în ediția din acest an a Turului Franței.

Etapa a 18-a s-a încheiat în urcare, la o altiutudine de 1.520 de metri. Nibali, în vârstă de 29 de ani, a sprintat pe ultimii opt kilometri pentru a ajunge pe primul loc. Pe podium a fost urmat de francezul Thibaut Pinot (FDJ.fr), la un minut şi zece secunde, şi de polonezul Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), la un minut şi 12 secunde.

În clasamentul general, Vincenzo Nibali este lider cu 80 ore 45 minute 45 secunde. Este urmat de: Thibaut Pinot (+şapte minute şi zece secunde), Jean-Christophe Peraud (+şapte minute şi 23 de secunde), Alejandro Valverde (+şapte minute şi 25 de secunde) şi de francezul Romain Bardet (+nouă minute şi 27 de secunde).

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă