20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Cum putem avea politicieni ”curați”

REVISTA BLOGURILOR: Cum putem avea politicieni ”curați”

Pe blogurile de joi citim despre răspunsul Rusiei la intenția declarată a SUA de a trimite cele mai performante arme ale sale în Europa, soluția pentru a eradica corupția din rândul politicienilor, dar și despre semnificația imnului unei țări. 

Adelin Petrișor scrie că după ce SUA a anunțat că își va proteja aliații trimițând în Europacele mai performante arme ale sale, Rusia a venit cu un contraatac. Astfel, Moscova a amintit că și ei dispun de avionul Su T-50, tot un avion de generația a cincea.  

Pe blogul tedoo.ro citim despre faptul că imnul unei țări trădează intențiile acesteia. ”Imnul de stat este cântecul identitar al fiecărei națiuni. Din imn își ia poporul sens, valori, moral, direcție. Imnul este power play-ul țării, cântecul care se intonează de sute de ori în timpul unei vieți de om, cântecul din care oricare cetățean știe pe de rost măcar câteva strofe. La nivel politic, imnul de stat transmite lumii întregi valorile unei țări. Și intențiile, la o adică”, a comentat Brad Florescu. 

Zoso argumentează că pentru a avea politicieni curați populația trebuie să le finanțeze campaniile electorale, pentru a-i proteja de a face promisiuni unor oameni de afaceri cu diverse intenții. ”Fără o susținere financiară solidă, nu poți ajunge în Parlament, în Guvern sau la Primărie. Aduceți-vă aminte de Nicușor Dan, a făcut foarte multă vâlvă pe internet și pe stradă nimic, la final abia adunând destule voturi ca să ajungă consilier. Înțelegeți unde bat? Vrem politicieni curați și fără datorii? Trebuie să le finanțăm campaniile electorale, ca să nu aibă apoi scuza că trebuia să îi lase să fure pe X și Y, că l-au ajutat în campanie”, a explicat bloggerul.

Pe biziday.ro citim despre altercația de pe Râul Alb din Hunedoara dintre localnicii și activiștii pentru mediu, dar și despre incidentul din Centrul Vechi când un activist de la Uniți Salvăm s-a bătut cu un polițist. ”Poate că e momentul ca organizațiile de activiști să se profesionalizeze. Să-și selecteze cu atenție membrii, să impună o etică a organizației, să impună reguli și sancțiuni pentru propriii militanți. Să se ferească de a fi reprezentate de persoane violente și, mai ales, să renunțe la a face eroi din membrii lor cu comportament nepotrivit. Doar dacă vor reuși să se țină la distanță de extremism și violență, organizațiile hipsterilor pot deveni reprezentante esențiale ale societății civile și speranța într-o Românie mai bună, așa cum încă îmi place mie să cred”, a subliniat autoarea, Ina Gabriela Funețan. 

Cele mai citite

Frank-Walter Steimeier: Legea fundamentală a Germaniei a fost ‘un mare dar’ după tirania regimului nazist

Legea fundamentală a Germaniei a fost 'un mare dar' după tirania regimului nazist, a declarat joi preşedintele Frank-Walter Steimeier, cu prilejul unei ceremonii la...

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat Gala Micilor Olimpici - cel mai mare eveniment din țară, dedicat preșcolarilor talentați, participanți și finaliști...

Julen Lopetegui, înapoi în Premier League! Formația preluată de tehnicianul spaniol

Spaniolul Julen Lopetegui este „urmașul” lui David Moyes în funcţia de antrenor principal al formației engleze West Ham United. Lopetegui revine astfel în Premier...
Ultima oră
Pe aceeași temă