17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportPrimele declarații ale lui MRU în calitate de șef al SIE

Primele declarații ale lui MRU în calitate de șef al SIE

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marți, după ce a fost ales în funcția de șef al SIE, că românii așteaptă că toate instituțiile din zona securității să colaboreze pe combaterea corupției, consolidarea statului de drept, amenințări transfrontaliere, consolidarea democrației, informează Hotnews.

În discursul ținut în Parlament, la finalul votului în cazul său, a ținut să le mulțumească colegilor pentru încrederea acordată. De asemenea, el i-a multumit și președinteșui Klaus Iohannis pentru nominalizarea făcută.

”În această nouă calitate va mulțumesc pentru încrederea acordată azi. Mulțumesc din nou președintelui Iohannis pentru nominalizarea făcută. Este o misiune care mă onorează, pe care cred că am știință să o fac, să o duc la bun sfârșit. Mulțumesc parlamentărilor PNL pentru felul cum au susținut această nominalizare. Mulțumesc colegilor de la UNPR care au înțeles să facă distincția între politică de partid și politică națională. Le mulțumesc colegilor de la UDMR pentru sprijinul acordat și seriozitate. Mulțumesc colegilor de la grupul Democrat și Popular, celor de la Partidul Socialist din România, tuturor deputaților minorităților naționale, colegilor neafilitati politic”, a declarat MRU, în Parlament.

Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit și despre funcția pe care o va ocupa în următoarea perioadă.

”Știu ce înseamnă această validare prin vot pentru că am trecut prin experiențe electorale variate. Nu pute, despărți interesul strategic al României de nevoia noastră de securitate, de stabilitate, de prosperitate. Sunt validat de o clasă politică care, după mandatele la MAE, la SIE, de premier, îmi oferă iar posibilitatea de a fi iar de folos națiunii. Cred în viitorul nostru politic. E semnul triumfului statului de drept”, a mai spus MRU.

El a mai precizat că este nevoie de un nou cadru legislativ și a cerut ajutorul colegilor pentru reconstituirea pe bază de modernitate a legilor din pachetul siguranței naționale.

Voi veni către dvs. cu rugămintea de a ajută la reconstituirea pe bază de modernitate a legilor din pachetul siguranței naționale. Primesc nu doar o încuviințare a mandatului, ci un mandat social al SIE. Ați demonstrat prin vot că există o rațiune socială a acestei numiri: vremurile sunt grele, norii sunt negri, încerci să ai o comunitate de informații cât mai bună”, a mai precizat Ungureanu. 

 Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit noul șef al Serviciului Român de Informații, cu  278 voturi “pentru”, 6 voturi “împotrivă”. 
 
  

Cele mai citite

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...

Boloş: Guvernul a adoptat o OUG cu măsuri de digitalizare. Una se referă la e-Case de marcat

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu măsuri de digitalizare, iar prima se referă la e-Case...
Ultima oră
Pe aceeași temă