17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCod galben de furtună pentru șase județe și municipiul București

Cod galben de furtună pentru șase județe și municipiul București

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiază o atenționare nowcasting Cod Galben de furtună pentru municipiul București și județ Ilfov (îndeosebi jumătatea sudică a județului), valabilă până la ora 15,00.

Potrivit meteorologilor, în zonele menționate se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului și averse de ploaie ce vor depăși 15-20 l/mp.

Până la ora 14,00, în jumătatea sudică a județului Dâmbovița și jumătatea nordică a județului Giurgiu se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului, averse de ploaie ce pot cumula 20 l/mp.

Fenomene similare se vor semnala și sud-estul și centrul județului Giurgiu și, local, în județul Călărași (îndeosebi partea centrală și jumătatea sudică).

Totodată, meteorologii avertizează că în zona zona de deal și munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova (inclusiv Valea Prahovei) se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului și averse de ploaie ce pot cumula 15 — 20 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă