19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMarea Britanie a interzis pe teritoriul său cinci grupări teroriste

Marea Britanie a interzis pe teritoriul său cinci grupări teroriste

Deputaţii britanici au aprobat joi interzicerea pe teritoriul Marii Britanii a cinci organizaţiii active în Siria, inclusiv a grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL), care a trecut la ofensivă în Irak, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Celelalte grupări interzise sunt Brigada Al-Kawathar, Brigăzile Abdallah Azzam şi aripa sa Brigăzile Ziyad Al-Jarrah, Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei – Comandamentul General, o grupare palestiniană radicală care susţine regimul sirian şi Partidul/Frontul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului din Turcia.

Apartenenţa la una dintre aceste grupări – toate implicate în conflictul din Siria, în opinia Londrei – constituie de-acum o infracţiune pe teritoriul Marii Britanii, mai scrie Mediafax.

Această măsură intervine în contextul în care Londra agită zilnic ameninţarea pe care o reprezintă mişcarea jihadistă la adresa securităţii sale naţionale.

"Vom continua să facem totul pentru a împiedica oameni să se ducă în Siria, pentru a evita ca ei să se întoarcă dacă au fost radicalizaţi şi pentru a apăra securitatea ţării noastre", a subliniat joi premierul David Cameron. El a declarat cu o zi înainte că jihadiştii ameninţă să atace în mod direct Marea Britanie.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă