20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialSeparatiștii din Ucraina înfiinţează armata regulată Novorosia

Separatiștii din Ucraina înfiinţează armata regulată Novorosia

Liderul separatist al "republicii populare Doneţk", Denis Puşilin, a anunţat luni înfiinţarea "armatei regulate Novorosia", relatează Mediafax.

Potrivit RIA Novosti, armata urmează să fie creată în comun de către "republicile populare" Doneţk şi Lugansk, fără a preciza numărul de persoane care vor face parte din această armată.

Termenul "Novorosia", utilizat cu referire la părţi din Ucraina, era folosit în secolul al XVIII-lea pentru a desemna expansiunea ţaristă către Marea Neagră.

Cele două regiuni din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, sunt încă din martie devastate de o insurgenţă armată prorusă. Luni, separatişti proruşi înarmaţi au ocupat clădirea Băncii Centrale din Doneţk.

Începând cu 13 aprilie, armata ucraineană desfăşoară în regiune o operaţiune militară care s-a soldat deja cu 300 de morţi.

Cele mai citite

Julen Lopetegui, înapoi în Premier League! Formația preluată de tehnicianul spaniol

Spaniolul Julen Lopetegui este „urmașul” lui David Moyes în funcţia de antrenor principal al formației engleze West Ham United. Lopetegui revine astfel în Premier...

Româncele și-au aflat adversarele de la Roland Garros

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu şi-au aflat adversarele din prima rundă a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Astfel,...

Sfaturi pentru a organiza o petrecere perfectă pentru copii

Organizarea unei petreceri de succes pentru copii poate fi o provocare, dar și o experiență extrem de plăcută. Fie că este vorba de aniversarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă