13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialLa Mulți Ani, Tetris! 30 de ani de dominație

La Mulți Ani, Tetris! 30 de ani de dominație

Jocul Tetris e mult mai distractiv decât multe dintre jocurile actuale. La 30 de ani de la lansare, multi dintre noi inca jucăm acest joc in scurtele momente de pauză fie de la birou fie in timpul liber.

Inventat în 1984 de către Alexei Pajitnov în Uniunea Sovietică, jocul a devenit extrem de popular atunci când Nintendo l-a lansat pe Game Boy in 1989. Acesta a fost unul dintre titlurile de lansare pe consola portabilă inovatoare. Zvonurile spun că productivitatea a scăzut drastic în Japonia, în ziua aceea, angajații aducand la muncă noile console.
Două lucruri sunt sigure în acest moment: nu poți juca corespunzător Tetris pe un smartphone și niciun joc nu s-a apropiat de valoarea lui în atâția ani.
Există acea provocare intrinsecă în Tetris ce îl face așa de frumos. De fiecare dată când un joc se termină îți dorești să începi unul nou. Chiar dacă scorul aproape de recordul personal, sau poate chiar l-ați doborât, tot vreți să mai jucați pentru a realiza unul și mai mare.
Există mulți pasionați de acest joc, chiar există și un documentar dedicat Maeștrilor Tetrisului, care prezintă concursul dintre jucătorii de tetris pentru a deveni cei mai buni jucători de NES Tetris din lume. Mult mai interesantă,  versiunea NES, nu este un joc infinit. Scorul obținut nu urcă mai sus de 999,999 de puncte, iar nivelul 29 este atât de rapid încât cărămizile nu ating marginea ecranului de joc. Acest nivel este numit de jucători, “ecranul morții”.
Va putea castiga batalia la audienta Candy Crush Saga?
 

 

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă