17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUn avion s-a prăbuşit în Marea Britanie. La bordul aeronavei se aflau...

Un avion s-a prăbuşit în Marea Britanie. La bordul aeronavei se aflau şi membri ai familiei ben Laden

Membri ai familiei ben Laden se aflau la bordul avionului care s-a prăbuşit vineri în Hampshire, a anunţat, sâmbătă, Ambasada Arabei Saudite în Marea Britanie, relatează Mediafax.

Avionul privat s-a prăbuşit, vineri, în apropiere de Aeroportul Blackbushe, la Yateley, în sudul Angliei.

Citeşte şi: TRAGEDIE în SUA, după ce un avion s-a prăbuşit peste un târg de maşini. Câţi oameni au murit

Ambasadorul saudit în Marea Britanie, prinţul Mohammed bin Nawaf Al Saud, a transmis condoleanţe familiei ben Laden, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

Ambasada saudită a anunţat că acţionează împreună cu autorităţile britanice în anchetarea incidentului.

“Alteţea Sa Regală prinţul Mohammed ben Nawaf Al Saud a transmis condoleanţe familiei şi rudelor lui Mohammed ben Laden, pe Aeroportul Blackbushe, în Marea Britanie, pentru marea pierdere pe care au suferit-o în urma prăbuşirii avionului la bordul căruia se aflau (membri ai) familiei”, se arată în mesaj.

Ambasada a adăugat că lucrează împreună cu autorităţile britanice pentru a urgenta transferul cadavrelor, în vederea funeraliilor şi înmormântării în Arabia Saudită.

Avionul, un Embraer Phenom 300, ar fi aparţinut unei firme de aviaţie deţinute de către familia din Arabia Saudită a fostului lider Al-Qaida.

Aeronava, care sosea de la Milano (Italia), s-a prăbuşit într-un târg de maşini de lângă aerodrom, imediat după ora locală 15.00 (17.00, ora României), şi a explodat la impact.

Citeşte şi: Avion de mici dimensiuni, PRĂBUŞIT în Brăila

Pilotul şi cei trei pasageri au murit, dar nicio persoană nu a fost rănită la sol, potrivit Poliţiei din Hampshire.

Aeroportul Blackbushe a anunţat, într-un comunicat, că avionul s-a prăbuşit în apropiere de pistă în timp ce încerca să aterizeze.

Un purtător de cuvânt al Aeroportului Malpensa din Milano a confirmat că avionul a decolat către Hampshire la ora locală 13.30 (14.30, ora României).

Autoritatea saudită a Aviaţiei Civile a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că avionul privat era înregistrat în Arabia Saudită şi că ea va ajuta Air Accidents Investigation Branch (AAIB) în ancheta pe care aceasta o desfăşoară.

Poliţia din Hampshire efectuează o anchetă comună cu AAIB.

Familia ben Laden

Tatăl lui Osama ben Laden, Mohammed, era originar din Yemen, dar s-a mutat în Arabia saudită undeva în anii 1910. El a devenit conducătorul unui imperiu în domeniul construcţiilor care se află în spatele celor mai mari proiecte de construcţii din Arabia saudită.

Mohammed ben Laden a avut numeroase soţii şi, potrivit unor estimări, cel puţin 50 de copii.

Fiul său cel mare, Salem ben Laden, a murit într-un accident de avion, în Texas, în 1988.

Familia ben Laden – numeroşi membri ai acesteia trăiesc în Statele Unite – şi-a întrerupt legăturile cu Osama, după care l-a renegat, în urma atentatelor de la 11 septembrie.

Mohammed ben Laden a murit, la rândul său, într-un accident de avion în Arabia Saudită, în 1967.

Fiul său Osama ben Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, a fost eliminat într-o operaţiune secretă de către forţele speciale americane, în Pakistan, în 2011.

Cele mai citite

Dan Șucu, prima reacție după ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon

După ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon, Dan Şucu se declară dezamăgit și afirmă că managerii nu au apărat interesele clubului...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă