23.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUPDATE. Biden: Sunt uimit de progresul รฎnregistrat de Romรขnia. Bฤƒsescu: Am discutat...

UPDATE. Biden: Sunt uimit de progresul รฎnregistrat de Romรขnia. Bฤƒsescu: Am discutat despre statul de drept ศ™i vulnerabilitatea la Marea Neagrฤƒ

UPDATE. Joe Biden: Este o plฤƒcere sฤƒ mฤƒ întorc în România. Vฤƒ mulศ›umesc pentru angajamentul pe care l-aศ›i fฤƒcut cu NATO. Sunt uimit de fiecare datฤƒ de progresul pe care-l face România.

„În cฤƒlฤƒtoriile mele de-a lungul anilor, am vฤƒzut ศ›ฤƒri care au eliminat tiranii, dar apoi au trebuie sฤƒ se lupte ca sฤƒ-ศ™i reia viitorul din mâinile oligarhilor. Am vฤƒzut ศ›ฤƒri care înfiinศ›eazฤƒ instituศ›ii puternice ale statului de drept ศ™i prosperฤƒ. Cei care nu fac asta vor avea instabilitate ศ™i nu vor reuศ™i sฤƒ performeze în economie, pentru cฤƒ locurile de muncฤƒ ศ™i investiศ›iile se duc în altฤƒ parte. Toate sunt subminate când corupศ›ia influenศ›eazฤƒ societatea. Corupศ›ia suge din puterea naศ›iunii. Este o altฤƒ formฤƒ a tiraniei. Lupta împotriva corupศ›iei este pur ศ™i simplu patriotism. Preศ™edintele SUA apreciazฤƒ eforturile dumneavoastrฤƒ personale, domnul preศ™edinte, pentru a proteja statul de drept în România. E important pentru economia dumneavoastrฤƒ, pentru libertatea ศ™i vieศ›ile cetฤƒศ›enilor care au dreptul sฤƒ ศ™tie cฤƒ firmele lor pot sฤƒ concureze fฤƒrฤƒ sฤƒ dea mitฤƒ, cฤƒ dosarele vor fi judecate transparent în instanศ›ฤƒ, ศ™i cฤƒ nimeni nu e deasupra legii”, a spus Joe Biden.

„Vฤƒ mulศ›umesc pentru angajamentul dumneavoastrฤƒ pentru parteneriatul nostru. De fiecare datฤƒ când vin în România sunt uimit de progresul realizat. Într-o singurฤƒ generaศ›ie, ศ›ara dumneavoastrฤƒ s-a ridicat de la tiranie ศ™i s-a alฤƒturat ศ›ฤƒrilor libere ศ™i celei mai puternice alianศ›e, NATO. Dacฤƒ ar fi fost dupฤƒ mine, am încercat sฤƒ introdus NATO în 1999”, a mai spus vicepreศ™edintele SUA.

– 

UPDATE. Traian Bฤƒsescu: Am avut o întâlnire extrem de importantฤƒ, în care am discutat principalale subiecte de pe agenda bilateralฤƒ ศ™i de pe cea regionalฤƒ. Am discutat, de asemenea, despre vulnerabilitatea la Marea Neagrฤƒ ศ™i despre viitorul summit NATO.

”Dupฤƒ intrarea României în NATO ศ™i UE, parteneriatul strategic pentru secolul 21 cu SUA este pentru noi a treia realizare politicฤƒ de dupฤƒ Revoluศ›ie. Salutฤƒm angajamentul ferm al SUA pentru articolul 5 al tratatului. Am discutat despre nevoia consolidฤƒrii statului de drept în România, ca o premizฤƒ a avansului în realizarea la parametri maximi a parteneriatului strategic cu SUA”, a afirmat preศ™edintele.

Traian Bฤƒsescu i-a mulศ›umit vicepreศ™edintelui SUA pentru reacศ›ia imediatฤƒ dupฤƒ declanศ™area conflictului în Ucraina.

„Am discutat despre vunelerabilitฤƒศ›ile create la Marea Neagrฤƒ, despre tematica viitorului summit NATO. O mare vulnerabilitate a regiunii a fost analizatฤƒ ศ™i anume dependenศ›a energeticฤƒ exageratฤƒ de gazele din Federaศ›ia Rusฤƒ. Am fฤƒcut o scurtฤƒ trecere în revistฤƒ a creศ™terii foarte importante a investiศ›iei americane în România”, a mai spus preศ™edintele

UPDATE. Vicepreศ™edintele SUA, Joe Biden a ajuns la Palatul Cotroceni. El a fost întâmpinat de preศ™edintele Traian Bฤƒsescu. 

”Nu ne-am mai vฤƒzut de mult”, i-a spus preลŸedintele Traian Bฤƒsescu oficialului american, iar Joe Biden a rฤƒspuns: ”Mฤƒ bucur sฤƒ vฤƒ vฤƒd”

–-

Vicepreศ™edintele SUA, Joe Biden, este aศ™teptat la Palatul Cotroceni, unde va avea o discuศ›ie cu preศ™edintele Traian Bฤƒsescu. Oficialul american va fi primit în Holul de Onoare, apoi vor urma convorbiri tête-à-tête între Biden ศ™i Bฤƒsescu, în Salonul Albastru.

Din delegaศ›ia României mai fac parte miniศ™trii Titus Corlฤƒศ›ean ศ™i Mircea Duศ™a ศ™i secretarul de stat Bogdan Aurescu.

Ulterior, în Salonul Ambasadorilor al Palatului Cotroceni vor urma convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor douฤƒ delegaลฃii oficiale. 

O declaraศ›ie de presฤƒ comunฤƒ a vicepreศ™edintelui SUA, Joe Biden ศ™i preศ™edintele României, Traian Bฤƒsescu, va avea loc, în jurul orei 10.45, în Grฤƒdina Palatului Cotroceni. 

Dupฤƒ întâlnirea de la Cotroceni, vicepreศ™edintele american va merge la Palatul Victoria, pentru o întâlnire cu premirul Victor Ponta.

Citeศ™te ศ™i: Vizita vicepreศ™edintelui SUA, Joe Biden, la Bucureศ™ti. Oficialul american a sosit la Palatul Victoria

Dupฤƒ ora 14.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, Joe Biden va rosti o alocuศ›iune în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Cele mai citite

O nouฤƒ ediศ›ie Tezaur รฎncepe pe 7 octombrie, cu dobรขnzi neimpozabile de pรขnฤƒ la 7%

รŽncepรขnd cu 7 octombrie, romรขnii au ocazia sฤƒ investeascฤƒ รฎn titluri de stat TEZAUR, cu maturitฤƒศ›i de 1, 3 ศ™i 5 ani, oferind dobรขnzi...

Deficit bugetar de 10 miliarde lei รฎn august 2024, acoperit din datorii: Veniturile cresc cu doar 4%

Guvernul Romรขniei a รฎncasat 44,2 miliarde de lei รฎn luna august 2024 din taxe precum TVA, contribuศ›ii sociale ศ™i impozite pe venit ศ™i profit,...

TVA de 25%?ย Ce ar putea include reforma fiscalฤƒ pentru 2025

Reforma fiscalฤƒ pregฤƒtitฤƒ pentru 2025 include, รฎn majoritatea scenariilor analizate, o creศ™tere a TVA-ului, potrivit informaศ›iilor obศ›inute de Clever News Center, potrivit Termene.ro. Aceastฤƒ posibilitate...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ