14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPrințul Charles laudă din nou frumusețile României în presa din Marea Britanie....

Prințul Charles laudă din nou frumusețile României în presa din Marea Britanie. Ce lecții a primit de la țăranii din Transilvania

Într-o ediție specială BBC Radio 4, înregistrată în România, Prințul Charles a vorbit din nou despre dragostea pe care o poartă Transilvaniei, unde are două proprietăți, dar și o fundație care urmărește conservarea peisajelor istorice și metodele tradiționale de agricultură precum datul cu coasa. 

Moștenitorul tronului Marii Britanii a povestit pentru BBC Radio cum l-au ajutat călătoriile sale în zona rurală a Transilvaniei să conserve câmpiile de flori sălbatice și tradițiile de la țară ale Marii Britanii, potrivit express.co.uk. 

Cum s-a îndrăgostit Prințul de Valea Zălanului

Prințul Charles s-a îndrăgostit atât de tare de această regiune încât în 2006 a cumpărat și a restaurat o casă din secolul XVII din satul Viscri, iar patru ani mai târziu a mai cumpărat o casă, de data aceasta una mai mare, în Zalanpatak (Valea Zălanului). 

Atunci când nu este în România, prințul închiriază ambele case. 

Prințul Charles a povestit că iubește biodiversitatea bogată din pădurile din jurul satului Zalanpatak, unde urșii mai dau târcoale și lupii pot fi auziți urlând la lună în nopțile de iarnă. 

Unde se întâlnesc agricultura românească cu cea britanică

La o primă vedere agricultura de subzistență din România pare a fi foarte diferită de metodele moderne folosite de Marea Britanie. Totuși, Prințul Charles a insistat că există multe asemănări. 

”Este aceeași provocare în toată lumea. În Marea Britanie am observat cum zona rurală s-a depopulat, cum au dispărut familii care locuiau acolo de generații și ce efecte a avu acest lucru asupra țării și naturii”, a spus prințiul. 

În casa lui din Gloucestershire, prințul Charles s-a inspirat din câmpurile sălbatice ale Transilvaniei pentru a-și crea propria lui versiune folosind sămânțe adunate din zona munților Carpați.

​Câmpii de flori sălbatice, în cinstea Reginei

În prezent, la ferma sa are aproximativ 4,5 acri de câmpie, tot atât cât are o câmpie de flori sălbatice din Anglia, miezul unei scheme naționale pentru a reînvia astfel de peisaje în toată țară. Charles a inițiat acest proiect acum doi ani, pentru a sărbători cei 60 de ani de când a fost încoronată sora lui, Regina Marii Britanii. 

În prezent există 91 de câmpii cu flori sălbatice în cinstea Încoronării, în Marea Britanie. 

Trevor Dines, un botanist, a povestit că Marea Britanie a pierdut aproximativ 97 % din câmpiile sale, începând cu 1930, dar de când cu inițiativa Prințului, nu mai fac față cererii oamenilor de a vedea astfel de câmpii sau de a crea altele noi. 

În România, Prințul Charles s-a folosit de fundația lui pentru a promova eco-turismul pentru a ajuta să se conserve peisajele tradiționale și metodele tradiționale de agricultură ale românilor. 

Cosit la bustul gol

În ultima lui vizită, Prințul a umărit o competiție de tăiat iarbă cu coasa și s-a gândit la posibilitatea de a promova cositul la bustul gol. Găsirea unui echilibru între agricultura modernă și protejarea florei și a faunei este cheia protejării mediului, e explicat moștenitorul tronului britanic. 

”Sunt multe provocări, dar încă cred că omul este suficient de ingenios încât să construiască un sistem care ar permite dezvoltatea economică și în același timp ar proteja mediului. Trebuie să ținem cont de faptul că, comunitățile de la sat sunt vitale. Oamenii încă vor să locuiască la țară, dar trebuie să fie un loc în care se poate trăi și se poate munci”, a conchis Prințul Charles. 

Sursă video: Yotube/AP Archive

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă