25 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSpecialPreședintele Israelului doreşte pace cu toate ţările arabe

Președintele Israelului doreşte pace cu toate ţările arabe

Preşedintele Shimon Peres a afirmat, într-o declaraţie difuzată luni, cu ocazia aniversării a 66 de ani de la crearea Israelului, că ţara sa ar dori să ajungă "cât mai curând posibil" la pace cu toate statele arabe, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"Avem deja relaţii paşnice cu două ţări arabe şi va trebui să întreţinem astfel de relaţii cu toate statele arabe. A urmări pacea este o valoare evreiască şi trebuie să ajungem la ea cât mai curând posibil", a declarat preşedintele israelian.

Peres, a cărui declarație a fost difuzată într-o înregistrare video, s-a referit la Egipt şi Iordania, care au încheiat acorduri de pace cu Israelul în 1979 şi 1994.

La rândul său, şeful diplomaţiei israeliene, Avigdor Lieberman, a avertizat că Israelul nu va ezita să riposteze cu fermitate oricărei ameninţri la adresa securităţii sale, referindu-se în special la Iran, inamicul Israelului.

"Fiecărei provocări şi fiecărei ameninţări a palestinienilor sau aliaţilor lor, fiind vorba în special de Iran, nu vom ezita să răspundem cu o forţă corespunzătoare. Întindem mâna pentru a face pace, dar vom tăia orice mână care ne va ameninţa", a spus liderul partidului ultranaţionalist Israel Beiteinu.

Negocierile de pace israelo-palestiniene, întrerupte la sfârşitul lui aprilie fără a se ajunge la un acord, au permis eliberarea a zeci de palestinieni.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță adoptarea joi a creșterii salariului minim de la 3300 de lei la 3700 de lei

Guvernul va adopta în ședința de joi creșterea salariului minim de la 3300 de lei la 3700 de lei BRUT. NET, venitul minim va...

Liderul SUA, Joe Biden, ajunge în Europa și se întâlnește cu președintele Macron

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, ajunge în Franța și se va întâlni cu președintele Emmanuel Macron. Vizita liderului SUA este extrem de importantă în condițiile...

Omenirea își va epuiza resursele naturale pentru acest an, pe 1 august

România își va consuma în data de 20 iulie resursele naturale generate în acest an, ceea ce înseamnă că de atunci vom trăi „pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă