32.4 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialObama: Coreea de Nord este un stat paria slab

Obama: Coreea de Nord este un stat paria slab

Președintele american Barack Obama a calificat Coreea de Nord ca un stat paria slab, într-un discurs către trupele americane, la Seul, relatează Mediafax. 

Barack Obama a apreciat că diferenţa dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud este o fractură între "democraţia în dezvoltare şi un stat paria care-i lasă pe cetăţeni să moară de foame, în loc să le alimenteze speranţele şi dorinţele", a adăugat el.

Președintele american a avertizat că Phenianul va fi "izolat" şi mai mult, dacă va continua programul său militar nuclear. Evocând impunerea unor noi sancţiuni în cazul unui al patrulea test nuclear realizat de Coreea de Nord, preşedintele american a declarat că Phenianul nu va obţine "nimic" dacă va ameninţa în continuare comunitatea internaţională.

Obama a sosit vineri într-o vizită de două zile în Coreea de Sud după ce Seulul şi experţii au anunţat, în repetate rânduri, că au observat semne în vederea pregătirii celui de-al patrulea test nuclear în Nord, la baza Punggye-ri.

Cele mai citite

Elena Lasconi îl invită pe Nicolae Ciucă să susțină proiectul USR

Preşedintele USR, Elena Lasconi, i-a transmis, sâmbătă, un mesaj preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, afirmând că liderul liberal ar trebui "să cântărească bine" ceea ce...

Grecia: Un incendiu major a izbucnit la 20 kilometri nord de Atena

Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord de capitala greacă Atena, zonă care nu este...
Ultima oră
Pe aceeași temă