12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCod portocaliu de inundații, prelungit pe râurile din bazinele hidrologice a 10...

Cod portocaliu de inundații, prelungit pe râurile din bazinele hidrologice a 10 județe din sudul țării

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, joi, două coduri de inundații, valabile pentru până sâmbătă, la ora 18:00, potrivit B1TV.  
Codul portocaliu este instituit pe râurile din bazinele hidrografice Motru superior și afluentul său Coșuștea, pe Jiu la Răcari, Vedea amonte S.H. Văleni, Teleorman S.H. Tătărăștii de Sus, Pârâul Câinelui și alți influenți mici ai râului Vedea, Neajlov amonte Vadu Lat, pe Lotru inferior și pe unii afluenți ai Oltului din județul Vâlcea și pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajenului și Cricovului Sărat. 

Fenomenele vizate de codul portocaliu se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul vineri, ora 9:00 – sâmbătă, ora 9:00. 

Codul galben va fi instituit pe râurile din bazinele hidrografice Caraș, Nera, Cerna, Drîncea, Deșnățui, pe Jiu și pe afluenții lui, Olteț și pe unii afluenți ai Oltului inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj, pe Câlmățui, pe Vedea și pe afluenții săi din județele Olt, Teleorman și Argeș.

De asemenea, codul galben mai este valabil și pe râurile superioare ale Argeșului și Dâmboviței, pe Neajlov, Sabar, pe Ialomița, Prahova și unii afluenți și pe Buzău, județele Covasna și Buzău. 

Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă