14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu: Susţinătorii PNL nu vor vota cu Mircea Diaconu

Antonescu: Susţinătorii PNL nu vor vota cu Mircea Diaconu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a arătat, joi, că susţinătorii liberalilor nu vor vota cu Mircea Diaconu, ci cu candidaţii PNL la europarlamentare, relatează Mediafax.

Antonescu a fost întrebat într-o discuţia la Hotnews de ce PNL nu boicotează candidatura lui Mircea Diaconu. "Susţinătorii PNL vor vota PNL şi nu Mircea Diaconu", a răspuns Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat că speră ca fostul vicepreşedinte al partidului să nu se lase folosit.

"Nu l-am putut menţine pe Mircea Diaconu pe lista PNL pentru că am luat act de hotărârea şi de interpretarea oficială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dacă alte instanţe au hotărât altceva domnul Diaconu va candida independent şi dincolo de a ne prezenta această explicaţie simplă nu avem cum opri campania despre care vorbiţi (împotriva PNL, nr). Ar fi frumos ca domnul Diaconu să nu se lase folosit în această campanie", a mai spus Antonescu.

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia în sens luată de Tribunalul Capitalei. Prin decizia de miercuri, Curtea de Apel a respins contestaţiile faţă de hotărârea tribunalului înaintate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Ministerul Public.

Tribunalul Capitalei a admis, în 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care, miercuri, a menţinut decizia tribunalului, astfel că Diaconu poate candida, în mai, la europarlamentare.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă