17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăCulturăTeatru imersiv într-un apartament de bloc cu Nicoleta Lefter și Șerban Pavlu

Teatru imersiv într-un apartament de bloc cu Nicoleta Lefter și Șerban Pavlu

În perioada 5-10 noiembrie, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) îi invită pe bucureșteni la spectacolul de teatru imersiv ’88/’89, găzduit de Ferestroika. Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Creat de Iulia Rugină și Oana Răsuceanu, și avându-i ca protagoniști pe Nicoleta Lefter și Șerban Pavlu, ’88/’89 oferă o experiență complexă: senzorială, olfactivă, regulile convenției teatrale fiind șterse. Spectatorii vor fi martorii tăcuți ai evoluției nopții de Revelion a unui cuplu, fiind transpuși în atmosfera specifică pregătirilor unei astfel de petreceri din anii ’80 într-un apartament bucureștean, de la detalii culinare până la selecția de melodii și programul Televiziunii Române – un tipic al divertismentului din era ceaușistă.

Iulia Rugină și Oana Răsuceanu se află la prima colaborare în teatru, cele două dezvoltând până în prezent o puternică relație profesională în calitate de co-scenariste ale filmelor Breaking News, Love Building, Captivi de Crăciun sau Să mori de dragoste rănită.

Actorii Nicoleta Lefter și Șerban Pavlu se reîntâlnesc într-un proiect teatral aparte, fiind protagoniștii acestui performance. Cei patru artiști propun publicului o experiență inedită, spectatorii-vizitatori devenind martorii tăcuți ai evoluției nopții de Revelion și încercării eșuate a unui cuplu de a recăpăta încrederea într-un “mai bine” al relației. Alegerea nopții de Revelion pentru desfășurarea și construcția situației nu e întâmplătoare. Și cu atât mai puțin întâmplătoare este și alegerea trecerii către anul 1989. Anul cheie din istoria recentă a României. Anul schimbării pe toate planurile – individual, social, politic, economic.

 “’88/’89 oferă ocazia unei călătorii în timp și invită totodată publicul la un moment de reflecție. Am vrut să ilustrăm povestea a doi tineri, exponenți ai unei societăți bântuite nu doar de efectele regimului comunist asupra vieții lor de zi cu zi, ci și asupra dezvoltării umane și a interacțiunii lor ca membri ai unei tinere familii. Într-o societate marcată profund de lipsuri acute, relația celor doi a continuat să se rodeze încet, atenția fiecăruia fiind îndreptată pe încercarea de a trăi.”, a declarat Oana Răsuceanu, cea care semnează, alături de Iulia Rugină, scenariul și regia acestui performance.

Conceput special pentru spațiul care îl găzduiește în perioada 5 – 10 noiembrie, ’88/’89 va putea fi văzut în Ferestroika – un proiect muzeal inedit care reconstituie într-un apartament de trei camere din cartierul Militari viața cotidiană a unei familii de români din timpul ultimei decade a comunismului. Creat de doi tineri antreprenori, Raluca și Bogdan Jianu, în colaborare cu o serie de istorici și muzeografi, proiectul Ferestroika îmbină istoria și strorytelling-ul într-un format interactiv, promovând ideea unei experiențe autentice, senzoriale.

’88/’89 este un proiect cultural realizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Pentru calitatea experienței, numărul maxim de spectatori la fiecare reprezențatie este de 6.

Intrarea este liberă. Accesul se face exclusiv pe bază de rezervare în avans (în limita locurilor disponibile) pe adresa rezervari8889@gmail.com.

 

Program reprezentații 88’/89’ în spațiul Ferestroika:

5 noiembrie

1.     18:30- 20:00

2.     20:15- 21:45

7 noiembrie

1.     18:30- 20:00

2.     20:15- 21:45

8 noiembrie

1.     18:30- 20:00

2.     20:15- 21:45

9 noiembrie

1.     17:00- 18:30

2.     18:45- 20:15

3.     20:30- 22:00

10 noiembrie

1.     17:00- 18:30

2.     18:45- 20:15

3.     20:30- 22:00 

Cele mai citite

Unul dintre liderii grupării Hells Angels din România a fost prins în Spania

O anchetă germano-spaniolă, sprijinită de Europol, a vizat o rețea infracțională implicată în traficul de droguri și de arme de foc. Liderul rețelei coordona...

Unul dintre liderii grupării Hells Angels din România a fost prins în Spania

O anchetă germano-spaniolă, sprijinită de Europol, a vizat o rețea infracțională implicată în traficul de droguri și de arme de foc. Liderul rețelei coordona...
Ultima oră
Pe aceeași temă