14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Primăria începe lucrările de modernizare la Calea Victoriei. Vezi cum va...

FOTO. Primăria începe lucrările de modernizare la Calea Victoriei. Vezi cum va arăta bulevardul

Primăria Capitalei demarează lucrările de reabilitare şi modernizare la Calea Victoriei, pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei.

“Odată cu deschiderea bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, care este alternativa la Calea Victoriei şi b-dul Lascar Catargiu deoarece preia o parte importantă dintre maşinile care traversează oraşul de la Nord la Sud, este posibilă extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el de fapt: zona de promenadă a Centrului Bucureştiului. Lucrarile de modernizare vor viza si amenajarea pistelor pentru biciclisti. Spaţiul necesar acestor lucrări va fi obţinut prin renunţarea la o banda şi jumătate din carosabil”, a declarat primarul Sorin Oprescu.

Astfel, traficul rutier de pe Calea Victoriei se va desfăşura pe două benzi de ciruclaţie cu sens unic, iar în preajma intersecţiilor, va fi creată o a treia banda de încadrare pentru virajul la stânga sau la dreapta.

Pistele pentru biciclişti vor fi delimitate de benzile de circulaţie, prin borduri înalte de 10 centimetri, iar trotuarele prin bolarzi.

Proiectul presupune şi modernizarea reţelei de iluminat public, refacerea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban.

Lucrările se vor desfăşura în perioada 24 februarie – 1 august 2014, costul acestora fiind de 8 700 000 lei. În această perioadă traficul rutier va fi restricţionat, circulaţia urmând a se desfăşura pe două benzi.

Cele mai citite

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă