20.8 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecial17 persoane au murit din cauza frigului, în Polonia

17 persoane au murit din cauza frigului, în Polonia

Cel puţin 17 persoane au murit din cauza frigului în Polonia în cursul weekend-ului, unde temperaturile s-au apropiat de minus 20 de grade în unele regiuni, arată datele poliţiei, citate de Centrul guvernamental de criză, potrivit Mediafax.

“În ultimele 48 de ore, 17 persoane au murit de hipotermie”, ceea ce ridică numărul total de victime din ultimele patru zile la 26 de persoane, a declarat purtătoarea de cuvânt a Centrului, Bozena Wysocka.

Bilanţul victimelor înregistrate de la 1 noiembrie se ridică, astfel, la 52 de persoane, a precizat purtătoarea de cuvânt.

În această iarnă, valul de frig a ajuns foarte târziu, însă brusc, în Polonia, unde până acum temperaturile au fost relativ ridicate pentru această perioadă.

Valul de frig afectează Polonia de cinci zile. Cele mai scăzute temperaturi au fost înregistrate în estul ţării, în special la Wlodawa, unde au ajuns la minus 22 de grade Celsius şi la minus 24 de grade Celsius în noaptea de sâmbătă, potrivit datelor publicate de Institutul de Meteorologie din Polonia.

Iarna trecută, aproximativ 200 de persoane au murit de hipotermie în Polonia. Majoritatea victimelor sunt persoane fără locuinţă.

Cele mai citite

O autoutilitară și un autotren au fost mistuite de flăcări în PTF Giurgiu-Ruse

O autoutilitară şi un autotren au ars marţi seară în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, din cauza unui scurtcircuit, conform agerpres.ro. ' ISU Giurgiu...

Cătălina Drulă. Masculin, feminin sau nonbinar?

Ilustrație: Marian Avramescu România a ieșit de aproape 35 de ani din comunism, oficial, dar instituțiile statului încă mai prezintă reflexe specifice “Epocii de...

BEC ia măsuri împotriva celor care vor filma sau fotografia buletinul de vot

Biroul Electoral Central a adoptat marți, 4 iunie, o hotărâre privind unele măsuri de conștientizare a interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma, prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă