22.8 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportSebastian Ghiţă: Declaraţiile consilierilor fără relevanţă nu pot strica relaţiile România-SUA

Sebastian Ghiţă: Declaraţiile consilierilor fără relevanţă nu pot strica relaţiile România-SUA

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a susţinut că declaraţiile consilierilor fără relevanţă, precum Gyorgy Frunda, nu pot strica relaţiile România-SUA, informează Mediafax.

Deputatul Sebastian Ghiţă a calificat declaraţiile lui  Frunda, consilier al premierului, referitoare la relaţia României cu Statele Unite ale Americii, ca „neinspirate”, un cuvânt prea blând pentru astfel de ieşiri, ale unor „consilieri fără relevanţă”.

„Cred că domnul Frunda bate câmpii. Nu vreau să-l jignesc şi să spun că a fost o declaraţie idioată, dar cuvântul «neinspirat» este mult prea blând. Statele Unite reprezintă cel mai important partener strategic al României. Dezvoltarea economică a României în condiţii de siguranţă şi stabilitate depinde de acest parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. Domnul Frunda n-a realizat că declaraţiile sale vor fi folosite ca propagandă anti-Guvern”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Potrivit acestuia, direcţia occidentală României este incontestabilă, iar relaţiile privilegiate pe care România le are cu SUA nu pot suferi de pe urma unor declaraţii generate de consilieri fără relevanţă reală.

„Astfel de întâlniri, între factori de decizie din administraţia americană şi factori de decizie din administraţia din România vizează aspecte importante, precum cooperarea economică şi dezvoltarea unor parteneriate pragmatice, precum şi teme de interes pentru investiţiile economice americane în creştere, din România”, a încheiat deputatul PSD.

Gyorgy Frunda, consilier al premierului pe probleme juridice, de minorităţi şi relaţii internaţionale, a declarat, pentru Ziare.com, că România nu este o colonie şi că simte o anumită superioritate din partea Statelor Unite, făcând referire la vizita pe care secretarul de stat adjunct american, Victoria Nuland, o va face în România.

Cele mai citite

Armata română se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de sisteme radar de supraveghere aeriană Sentinel pentru România, a anunţat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Apple va lansa un nou model de iPhone, mai subţire decât celelalte

Apple se pregătește să lanseze anul viitor un nou model de iPhone, denumit iPhone 17 Slim, care promite să fie mai subțire decât predecesoarele...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă