17.5 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialBordea îşi prezintă proiectul pentru funcţia de preşedinte al CSM

Bordea îşi prezintă proiectul pentru funcţia de preşedinte al CSM

Judecătorul Adrian Bordea îşi prezintă proiectul de management pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în faţa Plenului CSM, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Candidatul Bordea la şefia CSM are un proiect de management care poate subordona Justiţia. Vezi unde sunt capcanele

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost reluată, după o scurtă pauză, luată după plecarea de la CSM a preşedintelui Traian Băsescu, care a participat doar la prezentarea raportului de activitate din 2013 al instituţiei.

La scurt timp după reluarea discuţiilor din plen, Oana Schmidt Hăineală, care îşi încheie mandatul la şefia CSM, a anunţat că va fi luat în discuţie punctul 4 de pe ordinea de zi a şedinţei, respectiv alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii.

Oana Schmidt Hăineală a spus că mai întâi va prezenta proiectul de management candidatul la funcţia de preşedinte al CSM, respectiv judecătorul Adrian Bordea.

După ce Adrian Bordea îşi prezintă proiectul de management, membrii judecători şi procurori ai CSM vor decide, prin vot, dacă Bordea va fi noul preşedinte al Consiliului, el fiind singurul candidat la această funcţie.

Citeşte şi: Hăineală: CSM îşi face datoria indiferent de presiuni

Candidaţii la funcţia de vicepreşedinte al CSM, respectiv procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu, îşi vor prezenta apoi, în plenul CSM, proiectele de management. Plenul CSM va alege, din cei doi candidaţi, noul vicepreşedinte al CSM, funcţie care a fost ocupată în 2013 de Adrian Bordea.

Judecătorul Adrian Bordea şi-a anunţat, luni, cadidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu s-au înscris în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte.

Proiectele de management ale celor trei candidaţi au fost postate pe site-ul CSM cu câteva ore înaintea şedinţei Plenului Consiliului în care va fi aleasă noua conducere, după încheierea mandatelor preşedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Hăineală şi a vicepreşedintelui, judecătorul Adrian Bordea.

Surse din cadrul CSM au declarat pentru Mediafax că, dacă judecătorul Adrian Bordea va fi ales preşedinte al Consiliului, îl va susţine la funcţia de vicepreşedinte pe procurorul Gheorghe Muscalu.

Cele mai citite

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Augustin Zegrean: Nu poți să condamni un om pentru că strigă te miri ce

Fostul președinte al CCR a spus că instituția numită Curtea Constituțională nu pedepsește, verifică doar constituționalitatea legilor Augustin Zegrean a afirmat că "decizia Curții...

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă