0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialBordea îşi prezintă proiectul pentru funcţia de preşedinte al CSM

Bordea îşi prezintă proiectul pentru funcţia de preşedinte al CSM

Judecătorul Adrian Bordea îşi prezintă proiectul de management pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în faţa Plenului CSM, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Candidatul Bordea la şefia CSM are un proiect de management care poate subordona Justiţia. Vezi unde sunt capcanele

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost reluată, după o scurtă pauză, luată după plecarea de la CSM a preşedintelui Traian Băsescu, care a participat doar la prezentarea raportului de activitate din 2013 al instituţiei.

La scurt timp după reluarea discuţiilor din plen, Oana Schmidt Hăineală, care îşi încheie mandatul la şefia CSM, a anunţat că va fi luat în discuţie punctul 4 de pe ordinea de zi a şedinţei, respectiv alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii.

Oana Schmidt Hăineală a spus că mai întâi va prezenta proiectul de management candidatul la funcţia de preşedinte al CSM, respectiv judecătorul Adrian Bordea.

După ce Adrian Bordea îşi prezintă proiectul de management, membrii judecători şi procurori ai CSM vor decide, prin vot, dacă Bordea va fi noul preşedinte al Consiliului, el fiind singurul candidat la această funcţie.

Citeşte şi: Hăineală: CSM îşi face datoria indiferent de presiuni

Candidaţii la funcţia de vicepreşedinte al CSM, respectiv procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu, îşi vor prezenta apoi, în plenul CSM, proiectele de management. Plenul CSM va alege, din cei doi candidaţi, noul vicepreşedinte al CSM, funcţie care a fost ocupată în 2013 de Adrian Bordea.

Judecătorul Adrian Bordea şi-a anunţat, luni, cadidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu s-au înscris în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte.

Proiectele de management ale celor trei candidaţi au fost postate pe site-ul CSM cu câteva ore înaintea şedinţei Plenului Consiliului în care va fi aleasă noua conducere, după încheierea mandatelor preşedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Hăineală şi a vicepreşedintelui, judecătorul Adrian Bordea.

Surse din cadrul CSM au declarat pentru Mediafax că, dacă judecătorul Adrian Bordea va fi ales preşedinte al Consiliului, îl va susţine la funcţia de vicepreşedinte pe procurorul Gheorghe Muscalu.

Cele mai citite

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă