15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialSlovenia vrea să construiască gard la frontiera cu Croaţia

Slovenia vrea să construiască gard la frontiera cu Croaţia

Guvernul din Slovenia a avertizat că ia în calcul varianta construirii unui gard la frontiera cu Croaţia, dacă planul european în privința imigranților nu va fi implementat, relatează Mediafax.

Aproximativ 85.000 de imigranţi extracomunitari au pătruns în Slovenia în ultimele zece zile, după ce Ungaria a închis frontiera cu Croaţia.

Unsprezece state UE şi trei ţări non-UE au stabilit duminică să construiască centre de primire a imigranţilor în regiunea balcanică. De asemenea, s-a stabilit trimiterea a 400 de agenţi de frontieră pentru ajutarea Sloveniei.

Însă Slovenia a avertizat miercuri că, în cazul în care planul european nu va fi implementat rapid, va construi gard de-a lungul frontierei cu Croaţia.

“Dacă situaţia se înrăutăţeşte şi planul Bruxellesului nu va fi aplicat, Slovenia are pregătite numeroase măsuri, inclusiv construirea unui gard”, a declarat miercuri Karl Erjavec, ministrul de Externe al Sloveniei.

 

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă