26.9 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialMAE îi avertizează pe români să nu meargă în Indonezia la trei...

MAE îi avertizează pe români să nu meargă în Indonezia la trei zile de la închiderea aeroporturilor

Ministerul Afacerilor Externe a emis, joi, o avertizare de călătorie în Indonezia, deși aeroporturile sunt închise de marți, din cauza unei erupții vulcanice.  

Activitatea de pe aeroporturile Ngurah Rai International Airport, Denpasar şi Bali a fost afectată de cenuşa vulcanică a Muntelui Rinjani, relatează BBC News online, citat de Mediafax.Pentru a preveni riscurile generate de norul de cenuşă, 700 de zboruri au fost afectate, la fel şi transferarea unuia dintre cei mai căutaţi oameni de către Interpol, Rajendra Sadashiv Nikalje. Bărbatul, cunoscut în India şi sub numele de Chota Rajan sau “Micul Rajan”, a fost reţinut luna trecută, când zbura spre Bali din Sydney.

Compania aeriană Jetstar a anunţat că a anulat toate zborurile de joi din şi spre aeroportul Denpasar.

“Am fost sfătuiţi să închidem aeroportul Denpasar până mâine, întrucât norul de cenuşă provenind de la vulcanul Rinjani continuă să creeze condiţii nesigure pentru zborul în jurul insulei Bali”, a transmis compania de zbor.

Rămăşiţe de roci provenite de la Muntele Rinjani au fost aruncate pe o distanţă de 3.500 de metri în aer, a anunţat Agenţia Naţională pentru Atenuarea Efectelor Dezastrelor. Oraşele din apropiere au fost îmbrăcate în cenuşă, însă localnicii nu sunt în pericol, a spus purtătorul de cuvânt Sutopo Purwo Nugroho.

Cu toate acestea, MAE susține, în avertizarea emisă, că cenuşa vulcanică ”a acoperit cu un strat subţire regiunile din jur”, inclusiv Bali, Lombok şi East Java.

În Republica Indonezia, există un număr considerabil de vulcani activi, care pot erupe oricând.

 

Cele mai citite

Despre aleșii non-politici și non – UE

Mulți au deplâns comasarea alegerilor plecând de la ideea că tematica europeană va cădea în plan secundar și practic alegerile pentru europarlamentare vor fi...

Șeful NATO consideră armele nucleare „garanţia supremă de securitate” a NATO

Vorbind cu reporterii înainte de o reuniune de două zile a miniştrilor apărării din cadrul NATO la Bruxelles, care va include şi o reuniune...

Producția industrială a screscut cu mai puțin de 1%

Producţia industrială a crescut, în primele patru luni din acest an, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2023, cu 0,8% ca serie brută şi cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă