25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportSimona Halep a fost învinsă de Pliskova şi a ratat calificare în...

Simona Halep a fost învinsă de Pliskova şi a ratat calificare în semifinala Turneului Campioanelor

Halep (28 ani) s-a înclinat după o oră şi 43 de minute în faţa cehoaicei (27 ani, 2 WTA), la capătul unui meci cu o desfăşurare ciudată.

Halep a fost ieşită complet din joc în primul set al confruntării, dominat de Pliskova, care şi l-a adjudecat cu 6-0, în doar 20 de minute, românca adunând doar 10 puncte.

Simona Halep, campioana de la Wimbledon, a început mult mai bine actul secund şi a condus cu 2-0, dar a urmat un mic recul şi Pliskova a egalat. Halep a luptat în continuare şi a reuşit să tranşeze setul în favoarea sa, cu 6-2, după ce şi-a ridicat mult nivelul de joc.

Halep a început excelent şi setul decisiv, în care a condus cu 2-0 şi a avut 30-0 pe serviciul adversarei. Pliskova a început şi ea să joace din nou foarte bine, Halep a greşit din nou multe lovituri şi scorul a devenit în scurt timp 5-2 pentru cehoaică. Halep nu a cedat, a recuperat două ghemuri şi servit pentru 5-5, dar de la 30-0 a pierdut patru puncte la rând, setul şi meciul.

Halep a avut un as şi 6 duble greşeli în acest meci, Pliskova a reuşit 2 aşi şi a comis 5 duble greşeli, raportul la mingile direct câştigătoare (winners) a fost net favorabile Karolinei, cu 28-15, în timp ce la erori neforţate situaţia a fost echilibrată, 31 Pliskova, 30 Halep, informează Agerpres.

Halep continuă să conducă în meciurile directe, cu 7-4, dar Pliskova a câştigat două partide anul acesta, prima fiind în sferturi la Madrid, în timp ce Simona s-a impus în meciul de Fed Cup de la Ostrava, după trei seturi.

Simona Halep a trecut o singură dată de grupe la Turneul Campioanelor, în cinci participări, la prima ei calificare, în 2014, când a jucat finala.

Halep s-a ales cu 570.000 de dolari şi 500 de puncte WTA.

În semifinale, australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial şi câştigătoarea Grupei Roşii, o va întâlni pe Pliskova, clasată pe locul secund în Grupa Violet, iar ucraineanca Elina Svitolina, campioana en titre şi câştigătoarea Grupei Violet, o va înfrunta pe elveţianca Belinda Bencic, care a terminat pe locul secund Grupa Roşie, informează Agerpres.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Gata cu vacanța de Paște. Românii se întorc acasă

Coloane de autovehicule care se întind pe câţiva kilometri au fost observate pe principalele artere rutiere din orașul bulgăresc Ruse, situat la granița cu...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă