10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialUn român condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de OMOR...

Un român condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de OMOR a fost găsit în Italia

Un botoșănean de 29 de ani, condamnat în martie 2015 la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, a fost găsit în Italia, informează Mediafax.

Surse din Poliție au declarat că tânărul este Bogdan Vinogruschi, condamnat de Tribunalul Botoșani pentru înjunghierea a doi bărbați.

Conflictul s-a produs acum doi ani. Acuzatul a fost găsit în Italia și preluat miercuri de polițiștii români, în prezent ispășindu-și pedeapsa în Penitenciarul Rahova.

Vinogruschi, poreclit Hasan, era căutat la categoria "most wanted".

În sarcina acestuia, instanţa de judecată a stabilit că, la data de 12 noiembrie 2013, pe fondul unui conflict spontan, a înjunghiat două persoane, cauzându-le leziuni care au necesitat 50 – 55, respectiv 28 – 30 de zile îngrijiri medicale şi care le-au pus viaţa în primejdie.

Vinogruschi a fost reținut de autoritățile italiene, la data de 8 octombrie 2015. După audirea de către magistraţii italieni şi după epuizarea tuturor căilor de atac împotriva deciziei de predare din Italia către România, pe 4 decembrie, autorităţile judicare italiene au încuviinţat predarea sa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă