14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSport„Tigroaicele” avansează în Liga Campionilor

„Tigroaicele” avansează în Liga Campionilor

Partida disputată în deplasarea de la Lublin a marcat revenirea pe teren, după aproape 11 luni de asteptare, a Cristinei Neagu, declarată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii. Interul stânga a trecut peste operația la genunchi și a ajutat-o pe CSM București să își mențină invincibilitatea în acest sezon din Liga Campionilor.

Accidentată în decembrie 2018, la Campionatul European, Neagu a intrat pe teren în minutul 18 și s-a făcut rapid remarcată, reușind primul său gol trei minute mai târziu, din aruncare de la șapte metri. Apoi a mai înscris de două ori, în prima repriză, înainte de a fi schimbată în minutul 28. După pauză, a reintrat în minutul 40, dar nu a mai reușit decât un gol în 14 minute.

Lipsită de Andrea Lekic, Carmen Martin şi Nora Mork, vicecampioana României s-a impus fără emoţii în Polonia şi este lider în grupă. Fără punct în actuala ediție a Ligii, Perla Lublin nu a avut nicio șansă și după prima jumătate de oră avea de recuperat un handicap de șapte goluri.

Crina Pintea a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu șapte goluri din tot atâtea aruncări. Cea mai eficientă jucătoare a polonezelor a fost Marta Gega, care a înscris de 6 ori.

Grație acestui succes, CSM Bucureşti ocupă primul loc în grupă, cu 7 puncte, urmată de Rostov Don, care a acumulat 5 puncte, Team Esbjerg, cu 4 puncte. Pe ultima poziție se află MKS Perla Lublin, care nu a reușit să adune vreun punct în această ediție a Ligii Campionilor. Primele trei clasate se califică în grupele principale.

„Tigroaicele” vor disputa următorul meci pe 10 noiembrie, împotriva danezelor de la Team Esbjerg.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...

Ajutor de la UE pentru restructurare companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a dat undă verde planului României de a acorda un ajutor de stat pentru restructurare, în valoare de 95,3 milioane EUR, către...
Ultima oră
Pe aceeași temă