8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUn bărbat din Danemarca are virusul Zika

Un bărbat din Danemarca are virusul Zika

Primul caz de virus Zika din Danemarca a fost înregistrat, marţi seara, după ce un turist danez care a vizitat America de Sud şi Centrală s-a prezentat la spitalul universitar din Aarhus, prezentând simptome asemănătoare răcelii, informează site-ul The Local, citat de Mediafax.

Danezul s-a prezentat la spitalul universitar din Aarhus, prezentând simptome asemănătoare răcelii. În urma testelor efectuate marţi seară, s-a confirmat că bărbatul este purtător al virusului Zika. Starea sa generală a fost evaluată de medici ca fiind bună, motiv pentru care a fost externat din spital.

Citeşte şi: Alertă în Brazilia, înaintea Jocurilor Olimpice

Şeful departamentului de boli infecţioase al spitalului universitar din Aaarhus, Lars Ostergaard, a precizat că ţânţarii din specia Aedes, care sunt purtători ai virsului, nu au fost găsiţi în Danemarca, astfel că nu există niciun risc de răspândire a virusului. Cu toate acestea, au existat două cazuri în care virusul s-a răspândit prin contact sexual.

Cazurile de infectare cu virusul Zika au căpătat amploare în America, în condiţiile în care doar 4.000 au fost raportate în Brazilia din noiembrie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că virusul urmează să se răspândească în toate ţările din Americi, în afară de Canada şi Chile.

Şi în Marea Britanie s-au înregistrat cazuri de febră Zika, fiind vorba de turişti care s-au întors din America de Sud.

Virusul Zika purtat de ţânţari din specia Aedes este considerat a fi responsabil de malformaţiile cu care se nasc unii copii – au capul subdezvoltat, ceea ce cauzează probleme majore de dezvoltare, conducând chiar şi la moartea acestora.

Citeşte şi: Virusul Zika, o nouă ameninţare la adresa sănătăţii umane

 

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă