18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportRasismul atinge Ucraina! Taison, insultat și eliminat, în derby-ul cu Dinamo Kiev

Rasismul atinge Ucraina! Taison, insultat și eliminat, în derby-ul cu Dinamo Kiev

Pe Stadionul Metalist din Harkov, unde Şahtior îşi dispută meciurile de pe teren propriu, Taison a faultat un adversar, apoi a devenit victima insultelor rasiste venite din tribuna oaspeţilor, în minutul 74 al meciului.

Brazilianul le-a arătat degetul mijlociu fanilor şi a şutat o minge înspre sectorul de unde au fost proferate jignirile. Arbitrul a întrerupt partida cinci minute, timp în care jucătorii au mers la vestiare. Taison a părăsit terenul în lacrimi, dar îmbrăţişat şi consolat de jucători ai echipei din Kiev.

Înainte de reluarea meciului, internaţionalul brazilian de 31 de ani, care evoluează în Ucraina din 2011, a primit cartonaşul roşu pentru reacţia sa, în minutul 82. 

Clubul Şahtior Doneţk a emis un comunicat, în care a condamnat incidentele şi a cerut măsuri ferme pentru a elimina rasismul de pe stadioane.

Şahtior s-a impus cu 1-0 în fața formației din Kiev (Krivţov ’18) şi conduce în clasament, cu 40 de puncte. Dinamo Kiev este pe locul 4, cu 27 de puncte, după Zoria, 28 de puncte – locul 2 şi Desna – tot 27 de puncte, locul 3.

Cele mai citite

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă