14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBilanţ: cum a ajutat statul până acum răniţii din Colectiv

Bilanţ: cum a ajutat statul până acum răniţii din Colectiv

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Muncii au prezentat, miercuri, în şedinţa Executivului, informări în legătură cu stadiul aplicării măsurilor de sprijin în cazul persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv, informează Agerpres

“În urma incendiului din clubul Colectiv, 63 de persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care 27 în data de 30 octombrie, iar 147 de pacienţi au fost internaţi, 43 au fost transferaţi în spitale din străinătate, iar 104 au rămas în 13 spitale din România”, precizează Guvernul într-un comunicat. 

Potrivit informaţiilor din 8 februarie, 15 persoane rănite în clubul Colectiv se mai află internate în spital (14 în străinătate, un pacient în România) şi trei pacienţi efectuează tratamente în ambulatoriu. Pacienţii externaţi din spitalele din România, care necesită sau care vor necesita, ulterior, tratamente de recuperare, inclusiv intervenţii chirurgicale, sunt cuprinşi în programe de recuperare, care se desfăşoară în cursul anului 2016, în funcţie de evoluţia stării lor de sănătate. Pentru tratamentul pacientului critic care a suferit arsuri grave s-a alocat, în 2016, suma de 11 milioane de lei. 

Guvernul aminteşte că, în 2015, a fost alocată suma de 26,3 milioane de lei pentru achiziţionarea de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, necesare pacienţilor trataţi în România. 

Pentru decontarea transportului medical specializat, a serviciilor medicale, a contribuţiei personale pentru persoanele care au beneficiat de tratament în străinătate, Guvernul a creat cadrul legal şi, în bugetul pentru 2016, a fost alocată suma de 90 de milioane de lei, cu această destinaţie, mai menţionează sursa citată. De asemenea, pentru persoanele care i-au însoţit în spitalele din ţară şi străinătate pe răniţii din Colectiv, precum şi pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa, prin hotărâri ale Guvernului au fost stabilite măsuri pentru acordarea unor ajutoare urgenţă. 

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a efectuat, până în prezent, plata ajutoarelor de urgenţă în sumă totală de 2.758.939 lei. De aceste ajutoare au beneficiat familiile persoanelor decedate – 48 de persoane au solicitat acest ajutor de urgenţă, în cursul anului 2015, precum şi însoţitorii persoanelor rănite în clubul Colectiv. 

Astfel, pentru însoţitorii răniţilor aflaţi în tratament în spitalele din România s-a plătit suma de 476.000 lei – pentru 76 de persoane, iar pentru însoţitorii persoanelor transferate pentru tratament în străinătate s-a achitat suma de 2.039.439 lei – pentru 36 de cazuri, precizează comunicatul. 

Cele mai citite

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă