17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO RARE. România în Epoca de Aur, prin ochii unui ambasador american

FOTO RARE. România în Epoca de Aur, prin ochii unui ambasador american

Cozile la pâine, afişele cu chipul lui Nicolae Ceuşescu sau străzile pline de maşini Dacia 1300 sunt doar câteva dintre lucrurile care ne vin în minte atunci când ne gândim la comunism.

În perioada 1984-1986, unul dintre ambasadorii americani de la Bucureşti a realizat mai multe poze  în Capitală, iar scenele, destul de puţin fotografiate în anii ’80, evidenţiază realitatea politică şi socială a acelor vremuri. 

Fotografiile ambasadorului S.E. au apărut pe platforma online muzeuldefotografie.ro, iar realizatorul lor a adăugat şi câteva descrieri. De exemplu, S.E. a notat, sub una dintre imagini, ”Support Flight Day”, referindu-se la ziua în care la ambasada SUA din Bucureşti soseau pachete cu provizii necesare ca să funcţioneze la standarde americane.

Daţi click pe galeria de mai sus pentru a mări fotografiile realizate în ”Epoca de Aur a Comunismului”!

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...
Ultima oră
Pe aceeași temă