Pentru o tigaie de legume se folosesc legume care se gatesc usor si se gasesc mai mereu proaspete. Pentru un gust aparte, se inlocuieste uleiul cu unt/ulei de cocos si turmeric.
Ingrediente pentru doua portii :
Brocoli …………………. 200 g
Morcovi ………………… 150 g
Ardei gras rosu …………. 150 g
Ghimbir proaspat ………. 20 g
Usturoi tocat ……………. 1 catel
Caju ……………………. 50 g
Seminte de susan ………. 10 g
Turmeric pudra/proaspat
Unt/ulei de cocos ………. 10 g
Vin alb …………………. 50 ml
Sare si piper
Mod de preparare :
Brocoli se desface in buchetele, se opareste timp 2 minute, apoi se scoate intr-un vas cu apa si cuburi de gheata. Ardeiul gras se curata si se taie cubulete, morcovii se taie rondele subtiri, la fel si ghimbirul se taie felii subtiri, se curata un catel de usturoi si se toaca. Dupa ce sunt pregatite legumele, se pun in boluri separate.
Intr-o tigaie, untul/uleiul de cocos se aduce la o temperatura medie si se adauga mai intai morcovul, impreuna cu ghimbir si usturoi. Dupa ce se calesc timp de doua minute, se pune vinul si se da totul in clocot, apoi se adauga ardeiul gras, brocoli, caju si semintele de susan. Se condimenteaza cu sare, piper si turmeric si se mai calesc 3-4 minute, apoi se scot pe farfurie si gata masa!
Chef Marin Cristian