Această reţetă este specifică din Oltenia şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
80 de grame de cârnaţi olteneşti
80 de grame de cârnaţi de porc
70 de grame de tobă
100 de grame de muşchi ţigănesc
150 de grame de pulpă de porc
Citeşte şi Reţetă tradiţională: Crap ardelenesc
200 de grame de ceapa
100 de ml ulei
3 de linguri de bulion
100 de ml supă de oase
100 deml vin
10 de grame de pătrunjel
sare, piper, după gust
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Pulpa de porc, carnaţii, muşchiul ţigănesc şi toba se taie în bucăţi şi se călesc în ulei. La început pulpa şi apoi restul ingredientelor.
În uleiul rămas se prăjeşte ceapa, apoi se toarnă bulionul şi se stinge cu supa de oase. În sosul obţinut se adaugă carnea şi vinul şi se condimentează după gust.
Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Citeşte şi Reţeta dobrogeană: Chifteluţe din peşte alb, ca în Delta Dunării
Tradiţii culinare:
Această reţetă a fost inclusă în proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Reţeta Mâncarea Pandurilor a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) şi poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preţ promoţional, în luna iunie.
Citeşte şi Reţetă bucovineană: Tocinei