32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăGDPRNicolăescu: Institutul de Oncologie de la Iaşi este ultraprioritate. Am dat ordin...

Nicolăescu: Institutul de Oncologie de la Iaşi este ultraprioritate. Am dat ordin să se facă angajări

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că Institutul Regional de Oncologie de la Iaşi reprezintă o “ultraprioritate”, având în vedere că instituţia este nouă, finalizată, dar nu are personal, şi că a emis un ordin pentru a se face angajări, scrie Mediafax.

“Sunt două unităţi spitaliceşti care am considerat noi că au ultraprioritate, pentru că sunt două instituţii care nu pot funcţiona şi ele sunt noi. Vă dau exemplul Institutului Regional de Oncologie de la Iaşi. El este gata, are tot ce-i trebuie, nu are personal. Deci este clar că dacă vrem să-i dăm drumul să lucreze şi să facă bine pacienţii de la Iaşi, are nevoie de persoanal. Şi am considerat că este ultraprioritate”, a spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în ceea ce priveşte restul unităţilor spitaliceşti, se va proceda la o persoană angajată pentru o persoană care pleacă, urmând a se face o deblocare a posturilor în întreg sistemul sanitar după rectificarea bugetară.

Citeşte şi O nouă secţie de oncopediatrie, inaugurată de 1 iunie în Capitală. Ce spune Arafat despre noua secţie

“Iar ca rezolvare, după rectificarea bugetară, în funcţie de câţi bani vom avea – pregătim, noi am pregătit deja, dar, sigur, până nu avem calculele făcute pe banii care ni se vor da, nu vă pot spune azi – se va face o deblocare în tot sistemul sanitar. Dar trebuie să corelăm deblocarea de posturi cu resursa bugetară, altfel creăm posturi, dar nu avem cu ce să le plătim”, a spus Nicolăescu.

El a arătat că media deficitului de posturi în spitale variază între cinci şi opt la sută.

Un număr de 397 de posturi vacante existente la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti şi la Institutul Oncologic Iaşi ar putea fi ocupate în 2013, cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, vor putea fi ocupate, dacă sunt bani pentru plata salariilor, 185 de posturi la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, dintre care 123 pentru personal de specialitate medico-sanitar, 51 pentru personal auxiliar sanitar, 11 pentru personal tehnic, economic, de secretariat, administrativ, muncitori şi 212 posturi la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, dintre care 118 pentru personal de specialitate medico-sanitar şi 94 pentru personal auxiliar sanitar. Proiectul de act normativ este în dezbatere publică până la 29 iunie.

Cele mai citite

Scoicile şi rapanele din Marea Neagră sunt sigure pentru consumul uman

Inspectorii sanitar-veterinari din Constanța au anunţat că poate fi reluată recoltarea de moluște vii din Marea Neagră. Decizia vine după ce timp de 10 zile,...

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Federația Moldovenească de Fotbal jignește în stil „sovietic” România: Urăm succes vecinilor noștri, România și Ucraina, la EURO 2024

La debutul la EURO 2024 al României, Federația Moldovenească de Fotbal a adoptat o așa zisă poziție „neutră” și de „politețe” care a reușit...
Ultima oră
Pe aceeași temă