17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCursă aeriană oprită, pentru un islamist închipuit

Cursă aeriană oprită, pentru un islamist închipuit

Un avion al companiei EasyJet a fost oprit sâmbătă pe aeroportul din Viena cu puţin timp înainte de decolarea spre Londra după ce o pasageră a crezut că vecinul ei de scaun este un extremist islamist, au anunţat autorităţile austriece, citate de AFP. 

"Femeii i s-a părut că a văzut mesaje având legătură cu SI (gruparea teroristă Stat Islamic) pe telefonul mobil al bărbatului", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Grundboeck. 

Femeia a alertat personalul navigant, decolarea a fost anulată şi toţi pasagerii au fost debarcaţi cu bagaje cu tot pentru o inspecţie a aparatului de zbor. 

"Totuşi, nu s-a găsit nimic, avionul a decolat ulterior, dar bărbatul şi femeia nu, ei urmează să fie interogaţi", a explicat Grundboeck care a adăugat că bărbatul este cetăţean irakian. Oficialul austriac nu a putut indica naţionalitatea femeii. 

Incidentul s-a produs în contextul unei tensiuni extrem de crescute în Europa după atentatele de marţi din Bruxelles, revendicate de Stat Islamic, potrivit Agerpres. 

Cele mai citite

ONU a estimat la 30-40 de miliarde de dolari cheltuielile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă